Opi lisää Agrian koiravakuutuksista – kysymyksiä & vastauksia osa 1

Koiran vakuuttaminen on aina ollut minulle itsestäänselvyys. Tutkailin eri vakuutuksia tarkkaan, kun meille viimeksi tuli uusi pentu kotiin keväällä 2019. Agria Eläinvakuutus tuntui minusta heti parhaalta vaihtoehdolta, ja vakuutus otettiin sieltä – lue lisää täältä miksi valitsin juuri Agrian. Olen edelleen erittäin tyytyväinen valintaani! 

Yhteistyössä Agria Eläinvakuutuksen kanssa kävin läpi kysymyksiä ja vastauksia vakuutuksista, koskien muun muassa korvausaikaa, etäpalveluita ja pennun vakuuttamista. Jatka siis lukemista ja opi uutta! Ja jätä ihmeessä kysymyksiä, jos sinua askarruttaa jokin asia vakuutuksista, niin selvitän Agrian kanssa. Tulen julkaisemaan vielä toisen setin kysymyksiä ja vastauksia myöhemmin kesällä, joten pysy kuulolla.

Opi lisää Agrian koiravakuutuksista – kysymyksiä & vastauksia

Kysymyksiä & vastauksia vakuutuksista

Jokainen alla oleva vastaus on saatu suoraan Agria Eläinvakuutukselta.


❓ Koirani on ollut vuosia vakuutettuna Agriassa, eikä minulle ole sattunut vahinkoja. Nyt koirani loukkasi jalkansa ja meidän pitäisi käydä eläinlääkärillä ja tarvitsen vakuutusnumeroani. Mistä pääsen näkemään vakuutusnumeroni? 

💡 Agrian vastaus: Kirjaudu Minun Agriaan verkkosivuiltamme. Minun Agriasta näet mm. vakuutusnumerosi, vakuutuksesi sisällön, tapahtumahistorian ja maksutiedot. Minun Agrian kautta voit myös hallita omia tietojasi sekä tehdä vahinkoilmoituksen ja seurata käsittelyn etenemistä.


❓ Koirani on vakuutettu Agriassa ja olen lähdössä kesämökille saareen. Mitä jos koiralleni sattuu siellä jotain, enkä pääse eläinlääkäriin? 

💡 Agrian vastaus: Agrian asiakkaana sinulla on käytössäni maksuton Vet Guide -etäläinlääkäripalvelu. Vet Guide -sovelluksesta saat apua lemmikin lievien sairauksien ja tapaturmien hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arviointiin. Etäeläinlääkäri voi antaa joko ohjeita lemmikin kotihoitoa varten, tai lemmikin voinnin niin vaatiessa, lähetteen lähialueesi eläinlääkäriasemalle. Vet Guidessa sinua palvelevat kokeneet suomalaiset eläinlääkärit joka päivä klo 7-24.  

Lataa sovellus jo ennen mökkimatkaa puhelimeesi AppStroresta tai Google Playstä. Muista rekisteröityä käyttäjäksi ja lisätä lemmikkiesi tiedot järjestelmään. Näin asiointi on tilanteen sattuessa nopeaa ja sujuvaa.


 Kuinka pitkä on korvaushakemusten käsittelyaika tavallisesti? 

💡 Agrian vastaus: Mikäli asioit Agrian suorakorvausklinikalla ja suorakorvauspalvelu on avoinna (arkisin klo 9:00-16:30), saat korvauspäätöksen saman tien. Agrian suorakorvausklinikoita on Suomessa yli 100, lista suorakorvausklinikoista löytyy verkkosivuiltamme

Agria käsittelee korvaushakemukset viimeistään kuukauden kuluessa siitä, kun olemme vastaanottaneet Agrian vastuun selvittämisen kannalta tarpeelliset tiedot. Tämä on määritelty vakuutussopimuslaissa.


❓ Voinko vakuuttaa monirotuisen tai rescue-koiran?

💡 Agrian vastaus: Kyllä, voit ottaa vakuutuksen myös monirotuiselle tai rescuelle.


Minulla on 10-vuotias koira, jolla ei ole vakuutusta. Voinko vielä tässä iässä vakuuttaa koiran?

💡 Agrian vastaus: Kyllä, Agria Koirarotuvakuutuksessa ei ole yläikärajaa vakuutettavalle koiralle.

Katse pentuihin – kysymyksiä & vastauksia pentujen vakuuttamisesta


❓ Voinko ottaa pennulle vakuutuksen jo ennen kuin olen hakenut sen kotiin kasvattajan luota?

💡 Agrian vastaus: Tärkeintä on saada terveysselvitykseen ajantasainen tieto pennun terveydentilasta.  Vakuutuksenottajan velvollisuus on vastata oikein ja täydellisesti vakuutuksenantajan esittämiin kysymyksiin vakuutuksenantajan (tässä tapauksessa Agria) tiedonantovelvollisuuden täyttämiseksi sekä yhtiön vastuun arvioimiseksi. Ote on suoraan vakuutussopimuslaista. 


❓ Riittääkö, että pennulla on kasvattajan teettämä eläinlääkärintarkastustodistus, ja että olen käynyt katsomassa pentua, vai pitääkö pentu tosiaan olla kotona ennen kuin vakuutus astuu voimaan?

💡 Agrian vastaus: Vakuutuksen ottamiseksi tarvitaan terveysselvitys. Terveysselvitys on omistajan tai kasvattajan (henkilön, jolla pentu on hallussaan), antama totuudenmukainen selvitys pennun sen hetkisestä terveydentilasta. Siinä tulee myös kertoa, mikäli pennulla on ollut sairauden oireita, vaikka näitä ei olisi hoidettukaan eläinlääkärissä.

Vakuutuksen voimaantulo määräytyy terveysselvityksessä annettujen tietojen perusteella tehdyn vastuuvalinnan jälkeen. Vastuuvalinnassa Agria valitsee (mikäli terveysselvityksessä on lisätietoja pennun normaalista poikkeavasta oireilusta tai sairauksista) ne vastuut, mitä se voi vakuuttaessaan lemmikkiä ottaa kantaakseen, sekä rajoittaa rajoitusehdoin vakuutusturvan ulkopuolelle sellaiset oireet tai sairaudet, mitä vakuutus ei jatkossa korvaa.

Pentutarkastustodistuksen merkitys vakuutusturvan laajuuteen:

Pentujen eläinlääkärintarkastus tulee tehdä 7 vuorokauden sisällä ennen tai jälkeen luovutuksen. Pentutarkastustodistus määrittelee, kuuluuko vakuutusturvaan (Agria Koirarotuvakuutus) mukaan tiettyjä turvia, kuten esimerkiksi piilevät viat, vai sovelletaanko näihin vakuutuksen muun sisällön osalta poikkeavia ehtoja, kuten esimerkiksi karenssia. 


Kasvattajat ohoi!

Lopuksi vielä kaikille kasvattajille kiinnostava kysymys ja vastaus:

❓ Olen teettämässä koiralleni ensimmäistä pentuetta. Mitä Agria tarjoaa kasvattajille?

💡 Agrian vastaus: Agria Koirarotuvakuutuksen ja Agria Henki -vakuutuksen lisäksi tarjoamme myös seuraavia vakuutuksia kasvattajille:

  • Agria Lauma – vakuutus sinulle, jolla on yli 10 koiraa ja haluat saada edullisen vakuutuspaketin.
  • Agria Piilevä vika – vakuutus kasvattajalle pentujen piilevien vikojen varalle.
  • Agria Pentu Henki – maksuton henkivakuutus pentueelle, jonka kasvattaja saa rekisteröidessään pentueen Suomen Kennelliittoon.
Voit tehdä vakuutuksista entistäkin kattavamman lisäturvien avulla:

Lisäksi Agria Eläinvakuutuksella on oma Agria Breeders Club-kasvattajakerho koirankasvattajille. Jäsenyys on ilmainen ja jäsenenä voit kerätä pisteitä, joilla voit ostaa Agria Breeders Shopista tuotteita. Kasvattajajäsenenä sinulla on myös mahdollisuus tilata pentupakkaukset kasvateillesi oman vakuutusedustajasi kautta.

Kommentit