Neuleohje: koiran villasukat

Olen neulonut ystävän bordercollie nartulle villasukat sekä etu- että takajalkoihin. En löytänyt sopivaa ohjetta netistä, joten sovelsin ja tein oman ohjeen. Nämä sukat olivat sopivaa kokoa myös Devinille, eli koko sopinee myös urokselle, jolla ei ole kovin järeät jalat tai tassut.
Lanka: Drops Karisma kaksinkertaisena, 100 % villaa
Puikot: sukkapuikot nro 5
Neule: 1 oikein 1 nurin joustinneuletta

Sukan koko, etujalat: pituus 15 cm, ympärys 13 cm
Sukan koko, takajalat: pituus 16 cm, ympärys 12 cm

Takajalkojen sukkiin tein kiinnityksen kuminauhalla ja napeilla, ja etujalan sukkiin ompelin tarranauhan (ihan vaan kokeillakseni kahta eri vaihtoehtoa). Tämän takia takajalkojen sukkaohjeessa on kahdet ns. reikäkerrokset ja etujalkojen sukissa ei ole tätä.
Takajalkojen sukkiin kokeilin kuminauha + nappikiinnitystä.

Takajalat


  • Luo 24 s ja neulo joustinta
  • Jos haluat tehdä kuminauha + napinkiinnityksen kuten minä olen tehnyt, niin neulo joustinta 2 cm ja tee sitten ensimmäinen reikäkerros: neulo ”4 s, tee langankierto, 2 yhteen” koko krs. Jatka tämän jälkeen joustinta ja tee toinen reikäkerros, kun sukan korkeus on 7,5 cm. 
  • Jos mieluummin teet sukan tarrakiinnityksellä, niin jätä reikäkerrokset tekemättä ja neulo joustinta reikäkerroksien sijaan.
  • Kun sukan korkeus on 15 cm: neulo 2 oikein yhteen koko kerros, tämän jälkeen 1 kerros oikein ja sitten 2 oikein yhteen koko kerros x 2 kerrosta. Neulo tämän jälkeen viimeinen kerros: nosta 1 s neulomatta, neulo 2 oikein yhteen ja vedä nostettu silmukka näiden yli. Päättele. 
Ylempi kuminauha on 15,5 cm pitkä ja alempi 29 cm. Käytin reikäkuminauhaa ja siihen sopivia nappeja. En valitettavasti osaa oikein selittää, miten pujotin kuminauhan paikoilleen, mutta alla edes muutama kuva, mistä ehkä saa ajatuksesta kiinni.

Pujottelin kuminauhan reikäkerroksien reijistä.
Ajatukseni oli, että ylempää nappia ei tarvitse avata ja että alemmasta sitten kiristetään istuvaksi.
Tästä kuvasta näet, miten olen tehnyt kiristämisen, eli kuminauha on pujotettu myös itsensä läpi.

Etujalat


  • Luo 26 s ja neulo joustinta
  • Kun korkeus on 14 cm: neulo 2 oikein yhteen koko kerros, tämän jälkeen 1 kerros oikein ja sitten 2 oikein yhteen koko kerros x 2 kerrosta. Neulo tämän jälkeen viimeinen kerros: nosta 2 s neulomatta, neulo 2 oikein yhteen ja vedä nostetut silmukat näiden yli. Päättele. 
Tarrakiinnitys: tarrapuoli reilut 9 cm ja vastapuoli 14,5 cm. Asetin tarra- ja vastapuoli kiinni toisiinsa n. 2 cm verran ja ompelin vielä varmuuden vuoksi kappaleet kiinni toisiinsa, jotteivät ole ainoastaan tarran varassa. Ompelin tarrapuolen koko pituudeltaan kiinni sukkaan.
Tein sukat jämälangoista, joten pinkki lanka loppui kesken ja vaihdoin lennossa lilaan.
Sovitin sukkia jalkaan nähdäkseni oikean kohdan, mihin kiinnittää tarranauhan.
Kysymyksiä ohjeesta? Jätä kommentti!

Kommentit

Lähetä kommentti