Agrian vakuutus ja FirstVet: pentukoiran tassuhaaveri

Listasin Agrian koiravakuutuksen hyviä puolia yhdessä aiemmassa postauksessani (tästä tekstiin), mutta enpä muistanut mainita FirstVet-palvelua. FirstVet on ns. digitaalinen eläinklinikka, eli saat yhteyden eläinlääkäriin videopuhelun avulla. FirstVet on ilmainen Agrian asiakkaille, mikä on minusta oikein hyödyllinen ja rahanarvoinen etu. 
Linalla on Agrian vakuutus ja sen myötä myös FirstVetin palvelut käytössä ilmaiseksi. 

Kun vahinko sattuu

Mukavinta olisi tietenkin, ettei FirstVetin palveluille olisi tarvetta, mutta vahingon sattuessa palvelu tuo apua. Meillä sattui hiljattain lenkin yhteydessä 15-viikkoiselle Linalle tassuhaaveri. Lina astui ilmeisesti johonkin terävään ja viilsi vasemman etujalan ison polkuanturan auki. 

En ihan osannut arvioida anturan tilannetta lenkillä, koska tassu oli aika verinen. Lina ei kuitenkaan aristanut anturaa ja liikkui aivan normaalisti, joten pillit päällä ei tarvinnut lähteä rientämään eläinlääkärin vastaanotolle. Päästyämme kotiin huuhtelin tassun ja puhdistin anturassa olleen viillon mahdollisimman hyvin. Haava oli useamman sentin pituinen ja osa haavasta oli arvioni mukaan n. puoli senttiä syvä. 
Linan antura puhdistuksen jälkeen, olen hieman levittänyt tassua/anturaa auki, jotta viilto näkyisi paremmin.

Pitääkö viedä eläinlääkäriin?

Otin anturasta mahdollisimman tarkkoja kuvia puhdistuksen jälkeen siltä varalta, että on tarve näyttää  niitä eläinlääkärille. Kello oli kuitenkin jo yli kahdeksan illalla, kun olin saanut anturan puhdistettua, joten ajattelin että odotan aamuun ennen kuin otan yhteyttä eläinlääkäriin varmistaakseni tarvitseeko anturaa tulla näyttämään. Antura ei nimittäin näyttänyt päivystysasialta, mutta jäin kuitenkin pohtimaan, että paraneekohan se itsestään pelkällä kotihoidolla.

Muistinkin sitten nopeasti, että Agrian asiakkaana minulla on käytössä FirstVet-palvelu. Minulla oli jo puhelimessani Agrian sovellus (löytyy Agria Lemmikki -nimellä) ja sitä kautta varasin ajan FirstVetin eläinlääkärille. En ollut etukäteen ladannut FirstVetin sovelluksen puhelimeeni, joten se piti vielä tehdä. Lataus ja kirjautuminen onnistuivat onneksi käden käänteessä.

Nyt kun minulla on myös FirstVetin sovellus puhelimessani, niin voin jatkossa varata ajan joko sieltä tai Agrian sovelluksen kautta. Ajan saa siis varattua näppärästi suoraan sovelluksesta ja samalla pääsee kirjoittamaan tapahtumakertomuksen sekä tarvittaessa liittämään kuvia. Ajan varaaminen oli mutkatonta ja latasin myös muutaman kuvan, jotta eläinlääkäri näkisi Linan anturan etukäteen. Sain ajan puolen tunnin päähän ja FirstVetin eläinlääkäri soitti sitten videopuhelun FirstVetin sovelluksen kautta.

Sain eläinlääkäriltä selkeät ja käytännölliset hoito-ohjeet anturan hoitoon ja puhdistukseen. Koska antura ei repsottanut auki, vuotanut tai aiheuttanut kipua, niin eläinlääkäri arvioi, että kotihoito olisi luultavasti riittävä. Näin olin itsekin ajatellut, mutta varsinkin kun on kyse pennusta, niin oli huojentavaa saada eläinlääkärin näkemys asiasta. Sain lisäksi hyviä vinkkejä siitä, miten voin ruiskun avulla puhdistaa viillon. Videopuhelun jälkeen sain vielä potilaskertomuksen sähköpostiini.
Linan antura oli oikein siisti tapaturman jälkeisenä päivänä. Jatkamme anturan hoitoa ja toivomme pikaista paranemista.

Agria ja FirstVet

Etenkin mikäli sinulla on Agrian vakuutus, niin suosittelen lataamaan FirstVetin valmiiksi puhelimeesi. Sen käyttö on ilmaista koiralle, jolla on Agrian vakuutus. Agrian sivuilla FirstVet on kiteytetty kuvaavasti näin: "FirstVetin avulla saat eläinlääkäriltä apua ja neuvoja, missä vain oletkin. Videopuhelun avulla voit kuvata lemmikkiäsi ja näyttää millaisesta vaivasta on kyse. FirstVetin eläinlääkäri arvioi hoidon tarpeellisuuden ja kiireellisyyden ja antaa hoito-ohjeet tai kirjoittaa lähetteen valitsemallesi eläinklinikalle jatkohoitoa varten.".

FirstVetin eläinlääkärit ottavat vastaan klo 9-24. Lue lisää FirstVetistä Agrian sivulla >>
Reipas potilas Lina ei onneksi ole moksiskaan anturahaavasta.

Potilas Lina

Harmillinen tassuhaaveri siis Linalla, mutta toivottavasti antura paranee pian. Lina on ollut mitä reippain potilas, eikä anturahaava onneksi tunnu aiheuttavan kipua. Lina käyttää nyt toistaiseksi kevyttä tossua anturan suojana ulkona, jottei anturan sisään pääse likaa.

Kommentit