Devinin revähtänyt varvas on korjausleikattu

Reilu viikko sitten pohdin mitä teen Devinin varpan suhteen: varpaan amputaatio vai varpaan korjaus (tästä postaukseen aiheesta). Olin jo itse kallistumassa amputaatioon, mutta juteltuani fyssarimme kanssa päädyin antamaan varpaalle vielä mahdollisuuden korjausleikkauksen muodossa. Viime tiistaina (16.4) varvas leikattiin Sipoon Pieneläinklinikka Moreliuksen luona (Miku leikkasi). Devin myös kastroitiin samalla.
Ulkona tassupaketti suojataan "kumipallolla" kosteudelta ja lialta.
Oli alunperin puhe, että kynsi amputoidaan ja sivuside korjataan, jos mahdollista. Kynttä ei nyt kuitenkaan amputoitu, mutta se lyhennettiin reilusti. Kynsi on ymmärtääkseni katkaistu ihan ylhäältä (jalka on paketoituna, joten en ole nähnyt miltä kynsi näyttää) ja ydin on poltettu umpeen. Kynsihän lähtee kyllä ajan kanssa kasvamaan, mutta ortopedin mukaan kynnen saa pidettyä ihan tynkänä leikkaamalla sitä usein.

Harmaita hiuksia aiheuttanut lateraalinen sivuside oli onneksi myös mahdollista vahvistaa (jonkinlaisella patja-ompelulla, anteeksi suora käännös, ruotsiksi lukee madrass-sutur). Varvasnivelen ympärille oli syntynyt paksua arpikudosta vamman takia (normaalia).

Tassu on nyt reilussa paketissa, mikä pyritään pitämään kuivana, puhtaana ja jalassa 7-10 päivää. Varpaan tikit poistetaan 10-12 päivän jälkeen. Kastraatiohaavassa on vuorostaan sulavat tikit. Devinillä on fyssari vajaan kahden viikon päästä, joten palaan sen jälkeen kuntoutus-suunnitelman tiimoilta.

Devinin vointi on ollut ihan hyvä. Ensimmäisen yön se valitti, taisi olla lääkepöllyissä, mutta sen jälkeen valitus loppui. Devin syö nyt Rimadyliä n. 5 päivää.
Menoa ja vilskettä, pitää olla tarkkana potilaan kanssa.

Kommentit