Kun vikaa ei löydy, haetaan sopivaa tasapainoa elämään

Olen aiemmin kirjoittanut tänne siitä, ettei Tino ole ihan kunnossa (esim. 6 kuukautta Tinon perineaalityräleikkauksesta - kirjoituksessa). Perineaalityrien kanssa ei ole enää ollut ongelmia, vaan ongelma on jossain muualla. Oireena on väsymyksen merkkejä takapäässä tai selän takaosassa kovemman rasituksen jälkeen (tarkoittaen pidemmät lenkit tai enemmän treeniä). Takajalkojen liike voi tällöin muuttua lyhyemmäksi, jalat ovat enemmän kropan alla, muttei kuitenkaan niin, että selkä olisi köyryssä. Lisäksi hypyt paikoiltaan voi olla hankalan näköiset esim. autoon tai sohvalle, eikä Tino venyttele yhtä paljon kuin aiemmin.
Marraskuussa esiintyi takapään väsymyksen lisäksi ontumaa vasemmassa takajalassa. Ei jatkuvaa ontumista, vaan ainostaan hetkittäistä ontumaa satunnaisesti levon jälkeen (eli rankempi liikunta + lepo). Tässä vaiheessa päätin käyttää Tinon näytillä Mikael Moreliuksen luona. Liikkeissä ei silloin tietenkään näkynyt mitään, kun vaatii aina sen kovemman liikunnan/treenin alle, että oireet tulevat esille. Myöskään vääntelyissä ei ollut mitään poikkeavaa, mutta vääntelyn jälkeen esiintyi pientä ontumaa vasemmassa takajalassa. Tämän takia otettiin varuiksi röntgen lonkista ja selästä.

Kuvissa ei kuitenkaan ollut mitään, mikä selittäisi ongelmat. Lonkat olivat varsinkin ikää ja elämää nähden oikein siistit. Vasemmalla puolella oli pienen pieni muutos, mutta niin minimaalinen, ettei Mikun mukaan selitä oireita, eikä Tino reagoinut lonkan vääntelyihin. Selässä on vanha, lievä fasettinivelen muutos, mutta se ei ole vuosien varrella lainkaan muuttunut (ollut useita vuosia jo). Eikä Tino reagoinut tämänkään alueen vääntelyihin.
Olen vähentänyt Tinon treenien määrää ja Tino tekee ainakin toistaiseksi lähinnä kevyttä rally-tokoa. Sen ohella Tino saa lenkkeillä normaalisti ja kropasta pidetään tottakai huolta. Tino käy fyssarilla kuuden viikon välein ja siinä välissä teemme erilaisia jumppia. Tämän viikon maanantaina (17.12.) Tinolla oli edellinen fyssarikäynti ja päivitimme samalla jumppa-ohjelmaa. Pitääkin palata tähän asiaan paremmalla ajalla.
Myös Devin pääsi fyssarille 17.12. Vaurioitunut varvas ei toistaiseksi tunnu aiheuttavan ongelmia ja myös Devin sai uusia jumppa-ohjeita.

Oikein hyvää joulua ystävät! Ja toivotanpa samalla myös onnellista uutta vuotta, kun en ehkä ehdi kirjoittaa uutta julkaisua ennen sitä.

Kommentit