Luokkanousuja niin agilityssa kuin tokossa, sekä näyttelykäynti

Kevään aikana täyttyi kaksi tavoitetta – lunastimme Linan kanssa kilpailuoikeudet niin agilityn 3-luokkaan kuin tokon EVL-luokkaan. Bonuksena Lina pääsi myös pyörähtämään näyttelykehässä toukokuussa.

Irene Erlingin ottama kuva JAU:n kisoista 12.2.2022.

Agility

Agilityn 2-luokasta keräsimme 2 hyppärinollaa ja 2 agilitynollaa. Lisäksi tuli 4 kpl 5-rataa, 2 kpl 10-rataa ja 7 kpl hylättyjä suorituksia. Viimeinen nousunolla tuli Salme Mujusen agilityradalta HSKH:n kisoissa 23.4. Tämän jälkeen pidimme hetken kisataukoa ja 3-luokan korkkasimme 5.6.

Linan kisavideot löytyvät kaikki täältä >>

Linan kanssa on ihan hurjan kivaa juosta agilitya! Lina on suoraviivainen etenijä, lukee rataa hyvin ja ottaa yleensä myös hyvin vastaan ohjeet ja ohjaukset. Suurin haaste ja työmaa on (edelleen) puomin juoksari, mutta on siinäkin tapahtunut kehitystä. Olemme nyt Hannamarin avulla saatu niitä täydellisiä osumia esille laskemalla alasmenon yhden pykälän. Vielä on kuitenkin matkaa, että tämä kantaisi ratatreeneihin, siellä kun osumat eivät ole olleet mitenkään parhaasta päästä. Työ puomin parissa siis jatkuu.

Irene Erlingin ottama kuva JAU:n kisoista 12.2.2022.

Toko

Huhtikuun lopussa suuntasimme Janakkalaan toko-kokeisiin, missä korkkasimme VOI-luokan. Lina teki tosi kivalla asenteella kaikki liikkeet, ja saimme kasaan 292 pistettä, luokkavoiton (1/5) ja kunniapalkinnon. Tuomarina oli Mari Väänänen. 

Pari pientä epätyypillistä virhettä tapahtui kehässä – Lina liikutti/nosti väärää tunnaria ennen kuin otti oikean (7 pistettä) ja kaukojen viimeisessä maahanmenossa jouduin antamaan 2 käskyä (8 pistettä), koska Linan keskittyminen herpaantui hallin oven käydessä (kokemuksen puutetta). Myös seuraamisessa tuli rikko keskittymiseen hitaan osuudessa ,ja jouduin antamaan yhden lisäkäskyn, ja lisäksi Lina seisoi yhden perusasennon, mutta muuten seuraaminen oli oikein hyvä ja pisteitä kertyi 8. Luoksarista tuli 9 pistettä, muista liikkeistä sekä kokonaisuusvaikutuksesta 10 pistettä. 

En voisi olla tyytyväisempi Linan iloiseen fiiliksen kehässä! Olen keskittynyt fiilikseen todella paljon koko talvikauden ajan, sen sijaan että olisin hionut liikkeiden yksityiskohtia. Tämä on ehdottomasti ollut oikea ratkaisu Linan kanssa.
Palkintopallilla! 30.4.2022

Näyttely

Pitäähän pienen bordercollie-tytön kerran elämässä päästä näyttelykehään. Palveluskoiratapahtumassa 26.5. olikin oikeat silakkamarkkinat bc-kehässä! Tuomaroimassa oli Jari Laakso, joka on oikein hyvä valinta myös näille ei-näyttelylinjasille bc:ille. 

Lina esiintyi oikein mallikkaasti olemattomista kehätreenistä huolimatta. Minäkin suoriuduin hyvin kehässä, ja mitä tärkeintä, Lina sai tarvittavan tuloksen:

AVO EH
3 v. Hyvä rungon pituus, riittävä tilavuus. Eturinta saisi olla täyteläisempi. Riittävät, mutta tasapainoiset kulmaukset. Hyvä ylälinja seistessä ja liikkeessä. Sievä pää. Erinomaiset sivuliikkeet, eestaasliikkeessä kapeutta.

Todistetusti kehässä, kuva: Kati Tenhonen

Kommentit