Kakkosluokka – täältä tullaan!

Linan kanssa on nyt 1-luokka taputeltu ja seuraavaksi kisaamme agilityn 2-luokassa. Nollia tuli kerättyä yhteensä 5 kpl, joista 3 hyppäreiltä ja 2 agilityradoilta. Lisäksi meillä on 1-luokasta 3 x 5 vp ja 4 x HYL. Kisasimme keväällä 2021 ensimmäisen kerran, silloin ainoastaan muutamilla hyppäreillä, ja marraskuussa korkkasimme sitten agilityradat.

Nousu-kisoista Irene Erlingin ottama lennokas kuva 16.1.2021.

Puomin juoksari aiheuttaa hieman päänvaivaa

Puomi on se este, mikä on aiheuttanut meillä eniten päänvaivaa. Olemme osallistuneet kuuteen agilityrataan, kahdelta on tullut virhe puomilta. Ensimmäinen näistä osui hylly-radalle, mikä oli Linan uran ensimmäinen agilityrata. Toinen näistä on yksi meidän 5 vp -radoista, siinä oli Linalle entuudestaan vieras Dogantin puomi. Yhdellä agilityradalla oli ihan yläosuma puomille ja kolmella radalla hienot, selkeät alaosumat. 

Tällä pienellä otannalla hyviä osumia edustaa siis puolet osumista. Eihän se ole missään nimessä huono luku tässä vaiheessa kisa-uraa, kun kilometrejä ei ole juurikaan takana, mutta silti se puomi on minulle sellainen pieni mörkö kisaradoilla. En juurikaan pysty vaikuttamaan osumiin, paitsi lähinnä pitämällä huolen siitä, etten ole turhan suureksi häiriöksi Linalle.

Linan puomi on parantunut paljon sinä aikana, kun olemme työstäneet sitä Hannamarin avulla (keväästä 2021), mutta ratatreeneissä on edelleen ollut ongelmia saada osumat kohdilleen. Yksi ongelma lienee varsinkin nyt hallikaudella se, että treenikentät ovat aika pienet, mikä vaikuttaa lähestymiseen ja jatkoon. Erillisissä puomitreeneissä Linan meno on kuitenkin kehittynyt selvästi, ja tosiaan kisoissakin Lina on näyttänyt miten hyvin parhaimmillaan suoriutuu puomista, joten toivottavasti positiivinen kehitys jatkuu.

Yleistä kisafiilistä

Lina on aika helpoo ja mutkaton kisakaveri, ainakin toistaiseksi se on samanlainen kisoissa kuin treeneissä. Linalla on kyllä hinku radalle, mutta samalle se voi hengailla hallissa ennen ja jälkeen omaa suoritusta.

Linan kisavideot löytyvät kaikki täältä >>

Kommentit