Toko AVO-luokka koettu kyläkisoissa ja SM:issä

Kesän kuumimpina päivinä treeni-motivaatio ei aina ollut parasta, mutta hieman pakon edessä sain tehtyä lyhyitä toko-treenejä läpi hellekauden. Olin nimittäin lupautunut Linan kanssa Tending-joukkueeseen tokon SM-kisoihin ja vieläpä AVO-luokkaan, joten liikkeet piti saada koekuntoon ja lisäksi myös tulos luokasta ennen SM-ilmoittautumisen umpeutumista.

Lina Tending kesäleirillä 2021, Jämi. Kuva: Riitta Jantunen-Korri

Kyläkisoista AVO-tulos

Pari päivää ennen SM-ilmoittautumisen sulkeutumista, 12.6., suuntasin Linan kanssa Hyvinkäälle AVO-kokeisiin. Linalla oli loppunut juoksu muutama viikko aiemmin, joten oli hieman valeraskaana, mikä näkyy Linassa vaisuutena. Tsempattiin kuitenkin koe läpi ja ainoa isompi virhe oli nollattu liikkeestä istuminen (Lina teki seisominen), ja lisäksi kaukoissa jouduin antamaan tuplakäskyn sivulle lopussa. Pisteitä kertyi 1-tuloksen verran (283,5 pistettä), mikä oikeutti näissä kisoissa 1. sijaan. Tuomarina meillä oli Mari Väänänen.

Lina Tending kesäleirillä 2021, Jämi. Kuva: Riitta Jantunen-Korri

Toko SM 2021

Tämän vuoden SM-kisat käytiin Mikkelissä paahtavassa auringonpaisteessa. Mittarilukema oli reilut 30 astetta. Meidän lähtönumero oli vasta n. 60 koirakon AVO-luokassa aivan loppupäässä. Kävin aamulla Linan kanssa luoksepäästävyydessä ja eläinlääkärintarkastuksessa, mutta sen jälkeen oli suunnattava viileisiin sisätiloihin odottamaan suoritusvuoroamme. Helle ei tee minun tai Linan jaksamiselle hyvää, joten tein parhaani, jotta meillä olisi energiaa astella kehään iltapäivällä. Sinällään kyllä tylsää, koska olisi tietenkin ollut kiva seurata muiden suorituksia.

AVO oli jaettu kolmeen yksilökehään ja viimeisenä oli vielä paikkis. En juurikaan tehnyt mitään liikkeitä tai liikkeen osia ennen kehiä lämmön takia. Ensimmäisessä kehässä oli kierto, liikkeestä seisominen, kaukot ja hyppy. Toisessa kehässä oli liikkeestä istuminen, luoksetulo ja nouto. Viimeiseen yksilökehään jäi näin ollen ruutu ja seuraaminen. 

Kaikki liikkeet sujuivat ilman suuria virheitä. Meille viime aikoina ongelmaksi koituneet luoksari-tyyppiset sivulletulot hidastuivat kyllä liike liikkeeltä (eli kierto, hyppy, luoksari ja nouto). Ongelmana siis on, että Lina hidastaa selvästi vauhtia n. 5 metriä ennen ennen minua, ja nyt SM:issä osassa liikkeissä vielä aiemmin. Näihin en tietenkään ollut mitenkään tyytyväinen ja niistä lähti jonkun verran pisteitä (näistä liikkeistä 8-9 p.). Osasin kuitenkin odottaa tätä, koska olin saanut tämän ongelman aikaiseksi jossain vaiheessa loppukevättä/alkukesää. Muuten Lina teki varsinkin valeraskautta ja hellettä ajatellen omalla tasollaan – kaukot (10 p.) olivat oikein hienot, jäävätkin onnistuivat (10 p. molemmista) ja viimeinen yksilökehä oli kokonaisuutena tosi kiva – ruutu löytyi itsevarmasti (9,5 p.) ja seuraamista tuli erikoismaininta että oli nättiä (9 p.). 

Paikkis sujui ongelmitta, vaikka ohjaajilla oli maskit päällä ja viereinen koira meni ehkä n. puolessa välissä aikaa maahan. Kun palasimme koirien luokse, niin tämä viereisen koiran ohjaaja käski vielä koiransa nousemaan istumaan juuri hieman ennen kuin ohitettiin koirat, mutta Lina ei onneksi välittänyt tästä. 

Pisteitä keräsimme yhteensä 289,5, eli 1-tuloksen verran sijoittuen 7. isossa AVO-luokassa. Meidän parhaat joukkuekaverit olivat myös tehneet hienoja tuloksia ja niin meidän joukkue sai SM-hopeaa. 

Hopea-joukkue! Vasemmalta: Jenni Hackzell & Lill, Mari Leiviskä (& Roima), Pipsa Sahrman (& Misu), minä & Lina, Lentsu Välimäki & Pätkis. Kuva: Riitta Jantunen-Korri

Kommentit