Synttärionnittelut Tinolle, kera terveyspäivityksen

Paljon onnea Tino 11-vuotta! Ei ole vielä toista Tinon veroista koiraa tullut vastaan – Tinon pohjaton kiltteys, huumori ja huolettomuus on jotain aivan ainutlaatuista. 

Tinon synttäripostaukseen on aivan pakko valita yksi kuva viime kesältä. Tinon ehdottomasti lemppari-elementti on nimittäin vesi. Ei ole mitään niin siistiä kuin uiminen, jos Tinolta kysytään.

Pissatulehdus

Alkuvuosi toi mukanaan muutaman murheen Tinon osalta. Helmikuun puolessa välissä Tinolle tuli ongelmia virtsaamisen kanssa ja yhden päivän aikana ongelma äityi niin pahaksi, että virtsan seassa oli verta ja veripaakkuja. Sain onneksi heti ajan meidän kylän eläinlääkärille (Laura Laakso / Paippisten eläinlääkäri – vahva suositus!). Virtsanäytteessä oli bakteereita, joten Tino sai lyhyen antibioottikuurin.

Antibiootit antoivat apua jo parissa päivässä, mutta vajaan parin viikon päästä kuurin loputtua ongelma alkoi uudelleen. Tulehdus ei tällä kertaa ehtinyt ihan niin pahaksi kuin ensimmäisellä kerralla, mutta Tino joutui nyt pidemmälle antibioottikuurille (3 viikon kuuri). Tämän kuurin viimeinen päivä oli eilen, joten nyt toivotaan ettei vaiva lähde uusiutumaan. Tinolta otettiin tällä kertaa myös verikokeet munuaisten ja testosteronien osalta. Kreatiini oli hieman koholla, jonka takia Tinolta otettiin reilu viikkoa myöhemmin vielä uudet näytteet, mutta silloin luku oli jo viitearvoissa.

Jalkavamma

"Sopivasti" samalla viikolla kun Tino oli menossa kontrolliverikokeisiin alkoi oikean takajalan ontuma. Ontuma alkoi ma 15.3. ja uudet verikokeet otettiin to 18.3., ja vaikka Tino oli ollut levossa tässä välissä, niin ontuma oli edelleen selvä silloin torstaina. Lauralla oli onneksi aikaa tutkia myös jalka verinäytteen yhteydessä.

Tässä itselleni muistiin lausunto:

"Gastrocnemius-lihaksen distaalipäässä turvotuspatti, lievää turvotusta myös tibian ulkotrokanterissa. Ultrauksessa turvotuskohdassa havaitaan hematooma, jossa alkavaa korkeakaikuista pistemäistä sidekudostumaa. Ulkotrokanterin luona havaitaan popliteuslihaksen repeämää. Polven ultrauksessa sivusiteet ja etummainen patellaside normaalit, mutta ulkokierukan vauriota ei voida poissulkea."

Diagnoosi: reisilihasrepeämä 

Tino on nyt saanut levätä ja tehdä vaan lyhyitä remmilenkkejä vajaan kahden viikon ajan ja ontuma on hävinnyt. Toissapäivänä Tino pääsi myös fyssarin (Patricia Hirn) käsittelyyn. Tino oli vino ja varsinkin tuossa oikeassa takajalassa oli enemmän kireyksiä, joten oli hyvä saada kroppa hoidettua. Seuraava käynti on sitten 4 viikon päästä. Tässä välissä Tino saa hiljalleen ruveta liikkumaan hieman enemmän, mutta edelleen vaan remmissä.

Kommentit