Synttärisankari: 2-vuotias Lina

Paljon onnea Linalle! Tänään tuli mittariin kaksi vuotta. Linan toinen vuosi on ollut jokseenkin hieman erilainen kuin olin ehkä ajatellut, koska korona. Ei juurikaan tullut kisattua (ainostaan toko-koeuran ehdimme korkata syksyllä) ja viikottaisista ohjatuista agilitytreeneistä ehdimme nauttia vaan nelisen kuukautta. Onneksi olemme kuitenkin päässeet treenaamaan omatoimisesti koko ajan, ja tietenkin ihan vaan nauttimaan arjen seikkailuista.

Narttu talossa kohta 2 vuotta

Olen aikoinaan todennut, että olen uros-ihminen. Nyt on kuitenkin kohta kaksi vuotta takana nartun, ja samalla sekalauman kanssa. Pojat ovat kastroitu, joten sekalauma ei sinällään itsessään aiheuta meillä mitään erikoisjärjestelyitä.

Olen siitä asti, kun Lina muutti meille saanut useita kysymyksiä, että minkälaista nyt on, kun on narttu talossa. Luonnollisesti Linan juoksujen myötä olen huomannut joitain muutoksia Linassa, mitkä liittyvät juuri hormonikiertoon. Linalla on vasta ollut kahdet juoksut, joten kovin paljon kokemusta tästä ei vielä ole, mutta sillä on ollut lievää valeraskautta ja silloin se on ollut muutaman viikon hieman vaisumpi ainakin treeneissä. 

Mitään muuta selkeää sukupuoleen viittaavaa en ainakaan tässä vaiheessa osaa tunnistaa, vaan muut erot Linan ja poikien välissä liittyy minusta enemmän yksilöllisiin eroihin. Onhan Tino ja Devin aika lailla kuin yö ja päivä, vaikka ovat samaa rotua ja molemmat uroksia. Lina istuu ehkä tyyppinä poikien välimaastoon – Lina ei ole yhtä kiihkeä niin kuin Devin on monessa tilanteessa, muttei myöskään yhtä rauhallinen/tasainen niin kuin Tino. 

Narttukoiran juoksut
Linalla oli ensimmäiset juoksut tammikuussa 2020, n. 11-kuukauden iässä. Toiset juoksut olivat sitten n. 8 kk myöhemmin syyskuussa 2020. Jos sama väli toistuu, niin kolmannet juoksut pitäisi osua noin toukokuulle.

Hauska harrastuskaveri

Lina tuntuu toistaiseksi olevan aika mutkaton harrastuskaveri, ja sillä on pilkettä silmäkulmassa – tätä olen kyllä myös itse ruokkinut, koska pidän siitä, että koiralla on huumoria ja että osaa olla vähän röyhkeäkin. Lina tuntuu oppivan monet asiat todella nopeasti, mutta on meillä myös ollut, ja edelleen on niitä vaikeampia pähkinöitä ratkottavaksi. 

Toivottavasti vuosi 2021 tuo kisastartteja ainakin selkä agilityn että tokon puolella! Metsäjäljen kanssa jatkamme ehdottomasti myös, mutta siinä ei välttämättä olla kisavalmiita vielä tänä vuonna.

Kommentit