Jännitys selätetty: toko-kokeet korkattu Linan kanssa

Nyt se on vihdoin tehty. Niin mikä? No toko-koeuran korkkaus Linan kanssa. Jännitin koetta etukäteen aika paljon, siis jo viikkoja ennen koetta pohdin asiaa tasasin välein. Koepäivän aamu oli pahin, kun koe alkoi vasta keskellä päivää ja istuin kotona odottamassa, että joko voin lähteä kisapaikalle. Minulla jännitys laskee aina jossain määrin, kun pääsen kisapaikalle, mutta nousee kyllä uudelleen pintaan, kun oma vuoro lähestyy. Jännitän erityisen paljon uuden koiran kanssa, kun en tiedä miten koira tulee reagoimaan kisatilanteessa.

Lina korkkasi toko:n ALO-luokan 7.11.2020 1-tuloksella: 195,5 pistettä kunniapalkinnon kera. Sijoitus 1/13 ja nappasimme myös HSKH:n seuramestari-tittelin ALO-luokassa. Tuomarina oli Pirkko Bellaoui.

Onnistunut toko-uran korkkaus

Kisapaikka oli meille tuttu Agria Eläinvakuutus Areena Ojangossa. Toki hallin sisällä oli ihan erinäköistä kuin normaalisti – 2 isoa kehää, ja lisäksi hallissa oli juuri niin hiljaista, kuin toko-kokeissa vaan voi olla. Koronan hengessä kaikilla oli kasvomaskit hallissa, paitsi toki suoritusvuorossa oleva sai olla ilman.

Lina oli keskellä kolmen koiran paikkisryhmässä. Kehäänmenossa Lina ei ollut kovin skarppina, minusta se näytti hieman ihmettelevän suurta kehää ja hiljaisuutta. Itse paikkis sujui kuitenkin hyvin ja Lina kuunteli omat käskyt hyvin, eli 10 pisteen paikkis.

Yksilökehään Lina tuli innokkaasti ja astuimme kehään tiiminä. Huomasinkin heti kehään astuessa, että Lina on hyvässä vireessä ja että meillä on hyvä fiilis. Tämä on se suuri asia, mitä aina itse jännitän ennen kisoja. Kun huomaan että fiilis on hyvä, niin pystyn yleensä aina unohtamaan jännityksen. Näin kävi myös nyt.

Lina suoriutui liikkeistä aivan osaamistasonsa mukaisesti ja oli iloinen ja rennon tuntuinen. Keräsimme muuten kymppejä, mutta seuruusta tuli 9 (on vähän turhan tiivis) ja luoksarista 9,5. Luoksarissa näin, että Lina pohti vastenhyppyä lopussa, mutta päätti onneksi tulla suoraan sivulle. Olen kyllä kovin tyytyväinen ja iloinen Linan suoritukseen! Tässä vielä video:

Kommentit