Agilitykoiran alku: syyskausi potkaistu käyntiin

Agilityn syyskausi ja viikottaiset ryhmätreenit Linan kanssa ovat täällä. Olen älyttömän innostunut tästä asiasta! En ole useampaan vuoteen päässyt säännöllisesti harrastamaan agilitya, mikä on kuitenkin minulle sellainen riemun laji. Devin kun kerää loukkaantumisia ja vammoja, niin meidän treenaaminen on mitä on. Tälläkin hetkellä Devin on jo toista kuukautta saikulla varvasvamman takia (siitä enemmän joskus toiste).

Agilitykoiran alku: syyskausi potkaistu käyntiin

Linalla ei vielä ole paljon treenejä agilityssa takana, mutta neiti on kehittynyt lyhyessä ajassa todella mukavasti. Treenattavia kohteita ovat tällä hetkellä varsinkin pujottelu, juoksukontaktit ja radanlukua kera erilaisia ohjauksia. Hyppytekniikka-treenit ovat toki myös aina osana harjoitusohjelmaa.

Pujottelu

Kesän aikana opetin pujottelun 2x2-metodilla. Lina osaa nyt täyden pujottelun, mutta 12 kepin pujottelu vaatii kyllä vielä harjoittelua varsinkin oikean pujottelurytmin löytämiseksi. Lina vaihtelee tässä vaiheessa rytmiä kesken pujottelun, joten pyrin pitämään 12 kepin treenit aika helppoina, jotta Lina voi keskittyä rytmin löytämiseen. Ohjauksia ja lähestymiskulmia teen nyt rinnalla 6 kepillä.

Linan pujottelutreenistä 2x2-matkan varrelta löytyy videoita Agility weave training, 2x2 method with Lina -listalta >>

Juoksukontaktit

Siinä missä pujottelu on edennyt hienosti, niin juoksari-harjoitukset eivät niinkään. Tämä ei kyllä ole Linan vika, on vaan tullut treenattua liian vähän. Lina on tehnyt juoksu-alustaa maassa jonkun verran ja se sujuu kivasti, sekä suorat että tiukat käännökset. Olen myös siirtänyt harjoitukset puomin alastulolle, mutta siinä tulee herkästi loikkia. 

Olen käyttänyt namiautomaattia etupalkkana, nykyään usein yhden hypyn takana. Olen kuitenkin pohtinut, ettei automaatti välttämättä ole tässä kohtaa paras vaihtoehto Linalle. Lina on ahne ja automaatti on sille todella mieluinen. Koen että Linalla on herkästi liikaa ajatusta automaatissa ja liian vähän tehtävässä. Tämä korostuu varsinkin, kun siirrän alustan puomille.

Linan juoksari-treenien oma YouTube-lista löytyy nimellä Agility: teaching Lina running contacts >>

Radanluku

Lina etenee nyt todella kivasti ja määrätietoisesti radalla. Tai emme kyllä ole mitään "oikeita" ratoja tehty, mutta erilaisia kuvioita. 

Kurkkaa meidän menoa YouTube-listalta Agility training with Lina the border collie >>

Hyppytekniikka

Pyrin tekemään hyppytekniikka-harjoituksia laidasta laitaan edes pari kertaa kuukaudessa. Käymme myös säännöllisin väliajoin hyppytekniikka-tunneilla päivittämässä ohjeet treeneille.

Hyppytekniikka-videoita on kertynyt jo kiva määrä YouTube-listalle Jumping technique with Lina the bc >>

Agilitykoiran alku: syyskausi potkaistu käyntiin

Kommentit