Agiltykoiran alku: pujottelun ja juoksareiden aloitus

Linasta on tarkoitus tulla myös agilitykoira, vaikka agility on kyllä tähän mennessä jäänyt pahemman kerran tokon jalkoihin. Toisaalta, kiirettä ei ole ollut agilityn pariin, kun on kuitenkin kyseessä nuori koira. Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että on hyvä hetki käynnistää aktiivisempi agilityn treenaaminen. Lina täyttää tänään 15 kuukautta ja kävi hiljattain virallisissa terveystutkimuksissa hyvin tuloksin.
Lina kävi virallisissa terveystutkimuksissa 22.4. ollessaan 14 kk vanha. Polvet tutkittiin, olkapäät, kyynärpäät, selkä ja lonkat kuvattiin – kaikki oli priimaa, joten sen puolesta voi iloisin mielin harrastaa.

Pujottelu 2x2-menetelmällä

Opetin Devinille pujottelun 2x2-menetelmällä ja sitä aion myös kokeilla Linan kanssa. Takana on nyt 3 treenikertaa n. 1,5-viikon sisällä. Tässä videokooste toisesta treenikerrasta:


En suunnitellut ottavani namiautomaatin mukaan pujottelutreeneihin, ainakaan vielä tässä vaiheessa, Koin sen kuitenkin toistaiseksi tarpeelliseksi. Lina rupesi nimittäin nopeasti tarjoamaan hidastumista ja viime treeneissä myös pysähtymistä keppivälissä. Olen varmasti jessannut ja palkannut Linaa juuri siinä kohdassa. Viime treenissä yritin kyllä odottaa, että Lina itse tarjoaisi liikkumista uudelleen, mutta sitä ei oikein tapahtunut. Tätä pysähtymistä tapahtuu ainoastaan, jos en käytä namiautomaattia. Namiautomaatin kanssa Lina hakee vähän huonommin ns. vaikeammat kulmat. Hinku automaatille on aika kova, jolloin ajatusta on vähemmän. 

Kolmannella treenikerralla avokulmat ja lähes suora lähestyminen sujuivat hyvin automaatin kanssa. Varsinkin tässä vaiheessa treenejä avokulma on minusta koiralle se helpoin kulma, kun treenaa 2x2-menetelmällä. Ilman automaattia, eli kun heitin palkan (namin) Lina löysi sisäänmenon myös suorasta kulmasta ja hieman yli suoran linjan umpikulman puolelta.

Juoksareiden opettaminen targetin avulla

Minulla ei juuri ole juoksareista kokemusta. Devinille yritin opettaa A-esteelle juoksaria, mutta sillä ei kertakaikkiaan osu askel esteelle hyvin. Toivottavasti Linan kanssa juoksarit sujuvat paremmin.

Linalle aion yrittää opettaa juoksarit puomille ja A-esteelle. Suunnitelmana on käyttää targettia apuna. Targetin yli juoksemista aloitin jo viime kesänä, mutta hallikaudella target-treeni oli tauolla. Nyt keväällä aloitin uudelleen targetin kanssa ja muutaman treenikerran jälkeen osumia rupesi tulemaan oikein kivasti:


Ajattelin että voisin seuraavaksi kokeilla kierron tai hypyn kautta osumia targetille. Jos vaan pääsen treenikentälle joku päivä, niin voisin jo kokeilla targettia puomin alastulolla.

Agiltykoiran alku: pujottelun ja juoksareiden aloitus
Kiinnostaako sinua seurata Linan pujottelu-, juoksari- ja muuta agilitytreeniä? Instagramissa päivitän useammin meidän menoa, @hullerombullerpack. Jätä myös kommenttina toiveita, jos on jotain, mistä haluaisi lukea ja nähdä enemmän sisältöä täällä blogissa.

Kommentit