Kymppikerholainen, onnea Tino!

Näin viikon verran Devinin synttäreiden jälkeen on luvassa lauman vanhimman koiran synttärit – onnea Tino! Tino täyttää tänään 10 vuotta ja viettää samalla ensimmäistä kertaa syntymäpäivää lauman vanhimpana koirana (viime vuoden synttäripäivänä meillä oli vielä Pippin menossa mukana). Tino on hurmaava bc ja toistaiseksi ikä ei näy tässä Hessu Hopossa yhtään missään.


Ennen Tinoa oli borderterrieri-pojat ja agility. Tinon harrastuselämään kuului alkuun myös pelkästään agility, mutta pakon sanelemana (olkapäävamman takia) oli etsittävä sopivammat lajit Tinon ollessa n. 3-vuotias. Sukelsimme tokon saloihin, missä Tino kehittyi hurjaa vauhtia mainioksi harrastuskaveriksi. Lisäksi myös vepe tuli kuvioihin ja samoin rally-toko.

Tokossa ja vepessä Tinolla on valionarvoon oikeuttavat tulokset (näyttelytulosta ei ole), rallyssa Tino on RTK4 ja agilityssa ehdimme nousta 3-luokkaan. Tinon kapasiteetti monipuoliseksi harrastuskoiraksi on ollut mahtava, varsinkin ottaen huomion ettei kropassa ole kaikki ihan priimaa.

Hyvinvoinnin kustannuksella en ole harrastanut, mutta tarkalla hoidolla Tinon olkapää on pysynyt hyvässä kunnossa kaikki nämä vuodet, jolloin monipuolinen harrastaminen on ollut mahdollista. En voi olla nostamatta esille kuinka tärkeä rooli Tinon fyssari (Patricia Hirn), kotijumpat sekä tehokkaat nivelravinteet (Nutrolin® Hip & Joint kaikki nämä vuodet) ovat olleet Tinon hyvinvoinnille. Tänään syntymäpäivän kunniaksi onkin luvassa käynti fyssarilla.

Tino ei enää harrasta tavoitteellisesti, mutta Tino pääsee kyllä muiden rinnalla mukaan treenaamaan. Juuri nyt Tino toimii koekaniinina tokon uusissa liikkeissä (tai liike-muutoksissa). Jos innostun, niin meidät saattaa vielä nähdä rally-tokoradoilla tulevaisuudessa. Ehkä jopa toko-kokeessa, jos ottaisin ja tiputtaisin Tinon AVO-luokkaan, mikä on kuitenkin kevyempi kuin EVL.

Kommentit

Lähetä kommentti