Paljon onnea teräs-vaari Pippin 17 vuotta!

Pippin täyttää tänään vuosia, kokonaiset 17 vuotta! On se uskomaton terrieri. Askel on hidastunut, mutta itsepäisyys lisääntynyt, joten välillä askeleet ovat todella hitaat ja toisinaan hyvinkin reippaat. Näkö jo kuulo ovat heikentyneet jo vuosia sitten ja nämä seikat vaikuttavat toki vauhtiin. Pimeässä Pippin liikkuu hitaasti (jos ollenkaan), kun taas valoisaan aikaan (jos on hyvä ilma) on ihan mukavaa tutkia maailmaa.
Pippin 1.3.2019, pari päivää vaille 17-vuotias.
Pippin elää pitkälti omilla ehdoilla. Jos ei huvita ulkoilla, niin ei sitä siihen pakoteta. Tarpeet kuuluu kylläkin tehdä ulos, mutta kirjoitin jo vuosi sitten siitä, että välillä sattuu vahinkoja sisälle. Näitä vahinkoja sattui aiemmin harvakseltaan, mutta nyt tämän talven aikana vahinkojen väli on tihentynyt. Välillä osuu jopa 3-4 päivää putkeen, että käy pissavahinko ja toisinaan vierähtää viikko tai vähän enemmän ilman vahinkoja. Näitä vahinkoja voi kuitenkin aika pitkälti ennaltaehkäistä päästämällä Pippiniä tarpeeksi usein ulos. Varsinkin illat ovat sellaisia, että tulee helposti pissat sisälle, jos ei päästä Pippiniä muutamia kertoja illan aikana ulos.

Pidemmät yksinolot tai yöt eivät vuorostaan aiheuta tätä pissavahinko-ongelmaa. Eli kyse ei niinkään ole siitä, ettei Pippin pystyisi pidättelemään, vaan ehkä kyse on jonkinlaisesta dementiasta? Olen ajatellut, että veisin Pippin kaiken varalta tutkittavaksi tässä piakkoon. Onhan edellisestä eläinlääkärikäynnistä jo pitkä aika, n. 2,5 vuotta, joten ei varmasti ole huono idea käydä tarkistamassa miten herra voi ammattilaisen mielestä.
17 vuotta? Älkää naurattako!

Kommentit

 1. Ihana Pippin. Kertulla (15 v) ihan samanlaisia pissaongelmia. Käytiin pari kk:tta sitten lääkärissä, koira täysin terve :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin myös, ettei Pippinin pissaongelmien takana ole muuta kuin pientä dementiaa. Toivotaan siis näin :)

   Poista
 2. Vau, mikä ikä! Paljon onnea teräsvaarille!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti