Maaliskuu on synttäreiden aika: Tino täyttää 9 vuotta!

Paljon onnea Tino! Kiltimpää koiraa saa etsiä. Tino on kaikkien kaveri, niin ihmisten kuin koirien, vaikka ihmiset ovat kyllä sille se paras juttu. Koirista pennut pääsevät silti samalle tasolle ihmisten kanssa Tinon arvomaailmassa.

Tino on avannut aivan uusia ovia minulle koiramaailmassa: tuli toko ja vepe agilityn rinnalle, tuli uusia rakkaita ystäviä. Kiitos Tinolle mahtavista vuosista, ja tilaukseen monen monta ihanaa vuotta lisää.
Kukkulan kuningas!
Tino on ollut koko talven oikein hyvässä kunnossa, mitä nyt hieman tuhdissa kunnossa. Viime keväänä tehty kastraatio aiheutti lihomista vasta loppusyksystä ja onkin ollut haastavaa saada panoa alas. Vähentynyt treenaaminen on ehkä myös vaikuttanut tähän, vaikka arki on ollut aktiivista. Viime viikon fyssarikäynnillä (23.3.) Patricia kyllä sanoi, että Tino on nyt laihtunut ja samaa olen itsekin ollut näkevinään. Olen jo muutaman kuukauden ollut erityisen tarkka ruoan kanssa, vähentänyt ruokaa entisestään ja lisäksi valinnut alhaisia rasvaprosentteja.
Treeninameja myöden matala rasvaprosentti, näissä rasvaa 14 %.
Fyssarilla asiat olivat kaikin puolin hyvin: hyvä liikkuvuus ja hyvät liikkeet, ainoastaan pientä kireyttä takapäässä ja lapojen ympärillä. Semi-eläke tokosta näyttää olevan avain kropan hyvään kuntoon. Tokossa on kuitenkin paljon räjähtävyyttä, vauhtia, kovia jarrutuksia ja tiukkoja käännöksiä, mitkä kaikki vaativat kropalta paljon. Kun aloitimme hieman kovemmat toko-treenit syksyllä, niin Tino oireili takapäätä – oli pientä heikkoutta ja jumeja. Nyt kun toko on enempi taustalla, niin ongelmia ei ole. Näin siis jatketaan.
Koli, Hattusaari – talvilomareissulla iltakävelyllä jäällä.
Olemme kuitenkin panostaneet tokoon tässä parin viikon verran hieman enemmän. Meillä on nimittäin kunnia toimia nollakoirina tulevan viikonlopun karsintakokeessa Ojangossa. Kunhan tämä kunniatehtävä on hoidettu, niin eiköhän keskitytä taas hetken rally-tokoon, jotta pääsemme korkkaamaan MES-luokan. Tinolle treenaaminen on nimittäin tärkeää, ja toki minäkin nautin Tinon treeniseurasta, joten treenaamisesta emme luovu.
Levolla on myös tärkeä rooli 9-vuotiaan elämässä. Tassut kohti kattoa siis.

Kommentit