Rally-toko sopii Tinon kropalle

Palaan kerta toisensa jälkeen Tinon vointiin. Loppukesästä ja alkusyksystä Tino treenasi hieman enemmän vepeä ja tokoa, mikä sai taas selän jumiutumaan. Vepe jäi luonnollisesti pois syyskuun alussa, mutta jatkoimme vielä tokon treenaamista noin loppusyksyyn asti. Muutamat kokeetkin tuli käytyä.

Jotain siellä takapäässä oli kuitenkin vialla, vaikkei tutkimuksissa (tälläkään kertaa) löytynyt mitään. Vähensin entisestään tokoilut, olihan Tinolla jo tulokset tämän vuoden SM:iin ja olin päättänyt, etten osallistu karsintakiertueeseen. Toko-tauko tuli siis ihan sopivaan kohtaan. Tino kuitenkin tykkää treenata, joten aloimme vetristämään rally-tokon kiemuroita.
Rallya on nyt tullut treenattua ainakin muutaman kuukauden melko aktiivisesti. Toki nyt kun Devin on varpaansa takia saikulla, niin olemme olleet hallitauolla, mutta lumisella pihalla ja lenkkien lomassa on voinut ottaa hieman rally-juttuja. Ja niin siinä sitten kävi, että ilmoittauduin Tinon kanssa oman seuran kisoihin liki 1,5-vuoden rally-kisatauon jälkeen.

Ei kyllä oltu lainkaan treenattu kylttien kanssa, eli Tino on nähnyt kylttejä viimeksi edellisissä kisoissa. Eikä toki olla myöskään treenattu kokonaisia ratoja. Tämä ei kuitenkaan estänyt Tinoa näyttämästä taitonsa, vaan Tino teki kisoissa kaksi oikein siistiä rataa pistein 96 ja 100. Tämä oli meille aikamoinen parannus edellisiin kisoihin, missä tulimme maaliin useiden virheiden saattelemana pisteillä 71. Kumma juttu, että treenaamalla ne tehtävät tuntuvat hiukka helpommalta. Saimme siis 2 hyväksyttyä tulosta ja näin ollen RTK3 koulutustunnuksen.


Mitä parasta kaikessa on se, että Tino tuntuu nyt kropastaan paljon paremmalta kuin syksyllä. Tino venyttelee taas enemmän, eikä selkä mene yhtä jumiin tai takapää kankeaksi vaikka arki on muuten aktiivista. Ilmeisesti kovempi treeni on se, mikä aiheuttaa ne vähän isommat jumit ja ongelmat, ei niinkään reipas arki.

Kommentit