Kontrollien ja kisojen kautta katse kesään

Kesäkelit ovat jo saapuneet ja koirat ovat päässeet totuttelemaan helteisiin. Devin on treenannut tokoa ja agia, ja tällä viikolla pääsemme mukaan myös vepeen. Vepe on oikeasti Tinon laji, mutta vesipeto joutuu vielä hetken malttaa, ennen kuin pelastustehtävät kutsuvat.
Tinolla oli eilen (28.5.) paljon jännitetty perineaalityrä-kontrolliaika. Toisesta leikkauksesta on nyt n. 2,5 viikkoa ja ensimmäisestä kuukausi. Eläinlääkäri kirjoitti papereihin "Perineaalialueella ei nyt erityistä pullotusta eikä kipua. Peräsuolen kautta tunnusteltaessa molemmat puolet tuntuvat pitäneen erittäin hyvin, peräsuoli on kuitenkin hyvin laaja." Tuo peräsuolen laajentuminen on näillä perineaalityrä-potilailla varsin "normaalia", eikä suoli välttämättä ikinä tule muuttumaan täysin normaaliksi. Ulosteen pehmetävän Levolac-lisän avulla pyrimme jatkossakin pitämään uloste pehmeänä, jottei laajentumisesta aiheudu ongelmia.
Tino tekee parhaillaan paluuta normi elämään ja jos ei mitään poikkeavaa tapahdu, niin seuraava kontrolli on elokuussa, noin kolme kuukautta leikkauksesta. Tino lenkkeilee jo nyt aika lailla normaalisti ja lisään hiljalleen myös hieman tokoilua ohjelmaan.

Tino on käynyt kahdesti akupunktiossa (14. ja 29.5.) toisen leikkauksen jälkeen. Jatkossa olisi tarkoitus jatkaa kropan huoltoa kuten ennen, eli akupunktio jäänee pois ja Tino käy tuttuun tapaan kuuden viikon välein fyssarilla. Sen verran Patricia katsoi Tinon liikkeitä Devinin 24.5. käynnin yhteydessä, että tuli todettua että Tino näyttää liikkuvan paljon paremmin kuin ennen leikkauksia.
Devinillä oli siis fyssari viime viikolla. Ei ollut mitään hälyttävää, mutta etupää oli symmetrisesti jumissa. Aukesi kuitenkin hyvin.

Olen käynyt kahdesti agility-kisoissa Devinin kanssa toukokuun aikana. Tuloksilla ei olla juhlittu, mutta paikoitellen sujuu jo oikein kivasti. Nyt tarvis saada enemmän treeniä alle, jotta molempien radanlukutaito kohenisi. Tässäpä on meille työstettävää kesäksi. Tokoakin toki treenataan.

Videot viimeisistä agility-kisoista:


Kommentit