Agilityn huumaa kisoissa ja treenikentällä

Devinin agilityvuosi on lähtenyt melko aktiivisesti käyntiin. Teimme paluun kisakentille pitkän tauon jälkeen maaliskuussa ja tämän jälkeen olemme jopa kahdesti käyty uudelleen kisaamassa. Tuloksilla ei olla päästy juhlimaan, mutta keskitymme ensin yhteisen rytmin löytämiseen.
Pääsiäisenä kävimme Ojangossa kisaamassa HSKH:n kisoissa kolmen startin verran. Esa Muotka tuomaroi kaksi rataa ja Timo Teileri yhden radan. Radoilla oli sekä ihan hyviä pätkiä että kaaosta.


Sen verran kisakärpäinen pääsi puraisemaan, että ilmoitin pääsiäskisojen jälkeen Devinin vielä HAUlle heti seuraavalle viikolle, eli viime lauantaille. Startit olivat kohtuullisen edulliset, joten nappasin kaikki neljä tarjolla olevaa starttia. Tuomarina oli Marko Mäkelä. Haastetta radoilla riitti ja hylättyjä tuloksia kerättiin, taas kerran sekä hyvää että kaaosta.


Sen lisäksi että olemme käyneet kisakentillä, niin meitä on myös nähty treenikentällä treenaten agia (eli ei pelkkää tokoa). Devinin juoksu-A ei oikein toimi, joten sitä olen pähkäillyt nyt viimeisen kuukauden ja hakenut ratkaisuja paremmalle osumalle. Pohdinnat jatkuvat vielä, mutta yritän parhaillaan löytävää tavan kertoa Devinille, että askeltamalla tulee niitä toivottuja osumia. Devinille on alunperin opetettu juoksu-A boksilla, eli haettu tiettyjä laukka-askelia, mutta tämä ei vaan toimi Devinin kanssa. Tässä yhdet treenit videolla, missä näkyy kolme melko erilaista alastuloa:

Kommentit