Kolin talvinen reissu

Kävimme tuossa maaliskuun alussa Kolilla lyhyellä reissulla (3 yötä), koirista Tino ja Devin olivat mukana. Sää suosi – yöt ja aamut olivat kylmiä, yli -20 astetta ja päivät olivat aurinkoisia ja pakkasta enää reilut -10 astetta. Kävin itse joka aamu koirien kanssa hiihtämässä ja päivisin teimme sitten 2-3 tunnin ulkoiluretkejä. Majoituimme mökissä Loma-Kolilla Maatilamatkailu Jänisvaarassa. Koirista ei otettu mitään lisämaksua, mökki oli siisti, ympäristö kiva ja maatilan pyörittäjät mukavia.
Ukko-Kolilla
Ensimmäisenä päivänä teimme luisteluretken Kolin ja Vuonislahden välistä jäätietä pitkin (n. 7 km suuntaansa). Meidän käynnin aikana jäätie oli hyvässä kunnossa ja siinä sujui ongelmitta luistelu "tavallisilla" luistimilla (meillä ei siis ollut retkiluistimia). Luistinväylän vierellä oli muutaman metrin leveä kaista kävelijöille, joten koirien oli hyvä juosta siinä. Pystyimme hyvällä omatunnolla pitämään koiria paljon vapaana, kun tiellä oli sen verran vähän muita ihmisiä ulkoilemassa.
Ukko-Kolin maisemia
Toisena päivänä meillä oli aikeissa lumikenkäillä Ukko-Kolin maisemissa, mutta eipä siellä ollut tarvetta lumikengille (vaikka reitti oli lumikenkäilyyn tarkoitettu). Alue oli sen verran hyvin tallottu, että oli helpompaa liikkua ilman lumikenkiä, mutta sauvoista oli kyllä apua. Tälläkin retkellä koirat olivat mukana, mutta pääsääntöisesti kytkettynä, koska poluilla oli kohtalaisesti ihmisiä.
Ukko-Kolin maisemia
Koirilla taisi olla repullinen vaatteita mukana ja lähes kaikelle oli käyttöä. Tinoa on nyt puettu aiempaa enemmän mystisten selkäongelmien takia, jottei menisi niin jumiin. Reissussa Tinolla oli usein Hurtan Body Warmer haalari käytössä ja sen päällä vielä villapaita aamujen kovilla pakkasilla. Lisäksi vielä tossut tassuissa.
Pakkasta lähempänä -25 astetta viimeisen aamun hiihtolenkillä.
Devinillä oli käytössä lähinnä ihana JumppaPomppa ja 2-4 jalassa tossut riippuen pakkasesta. Aamuisin tossuja oli usein kaikissa jaloissa, mutta päivisin sitten vaihtelevasti. Jäällä Devinillä oli esimerkiksi varmuuden vuoksi etujaloissa, kun pelkäsin että siellä voi olla sen verran terävää lunta/jäätä, että anturat voivat ottaa osumaa. Ukko-Kolilla taas Devin oli ensin ilman tossuja, mutta rupesi sitten nostelemaan takatassuja kylmyydestä. Siellä oli paikoitellen melko tuulista ja lisäksi liikkuminen kytkettynä on tietenkin eri asia kuin vapaana juoksentelu. Onneksi oli tossut mukana repussa.
Ukko-Kolilla
Nopeasti ne päivät menivät reissussa ja olisin kyllä viihtynyt pidempäänkin. Pippin oli reissumme ajan hyvän ystävän luona hoidossa.
Oliko sitä evästä?

Kommentit