Paluu rally-maailmaan

Devin pääsi hieman extempore rally-huumaan viime lauantaina. Rally-toko on meidän virkistyslaji – sitä tehdään pienimuotoisesti silloin kun on aikaa, ja kisoissa käydään kun tekee mieli ja luokka hallussa. Tähän tuli kuitenkin poikkeus, kun seuramme kisoihin kaivattiin lauantaina 0-koiraa MES-luokkaan. Meillä ei ole ihan kaikki MES-kyltit vielä hallinnassa, mutta koira on sentään hallinnassa, joten niin lupasin kahden päivän varoitusajalla ottaa Devinin mukaan 0-koiraksi, kun olin muutenkin menossa talkoilemaan.
Rally-vaihde on sisäänrakennettu ominaisuus.
Devin kävi ensin tekemässä käytösruudun: 3 min makuuta ohjaajan oikealla puolella. Devin oli pari kertaa laittamassa nenää maahan, mutta luopui hyvin haistelusta, kun sanoin ettei käy. Käytösruudun lähellä oli houkutus ja Devin oli kovin kiinnostunut sheltistä, joka pörräsi siinä nenän edessä. Häntä heiluen Devin haaveili sheltistä, mutta pysyi sentään kiltisti paikoillaan. Käytösruudun jälkeen odotimme sitten ratavuoroamme, minkä 0-koirakko tekee, kun viimeinen koira menee käytösruutuun. Tässä Devinin tyylinäyte:


Tulppaanista tuli -3 OV ja perään sekä -3 uusi että -10 TVÄ 2 x oikea täyskännöksestä (se ei vaan onnistunut ja minäkin käytin ihan väärää käsky-sanaa). Otin itse vielä lähes heti perään yhden -3 uusi, kun hukkasin suunnan 270° käännös vasempaan -kyltillä. Tämän jälkeen meni pitkään mallikkaasti, mutta lopussa vielä 2 x -3 TVÄ kahdesta viimeisestä tehtävästä ilmeisesti siitä, kun Devin pyrki oikealta puolelta vasemmalle. Pisteet olisivat kuitenkin riittäneet hyväksyttyyn tulokseen (75 p., aika 2:36:72).

Parasta kaikesta oli Devinin iloinen ja rento asenne radalla – tämä on se asia, mitä lähdin hakemaan, kun ensimmäistä kertaa kokeilin rally-tokoa ja kisaamista lajissa pari vuotta sitten. Devinillä oli silloin taustalla isoja jännitys-ongelmia toko-kokeissa. Uskon että olen saanut Devinin toko-koesuorituksiin lisää rentoutta juuri rally-kokeiden avulla. Rally-toko on minusta hyvä laji koiralle, joka herkästi meinaa hieman jännittää ja/tai jähmettyä kisatilanteissa. Rally-tokossa koiraa voi tarvittaessa kannustaa läpi suorituksen, mikä ei taas oikein onnistu toko-kokeissa liikkeiden aikana.

Kommentit