Ylimmän varvasnivelen tukeminen kinesioteipillä

Devinin varvasteippaukset ovat toivottavasti taas takanapäin, mutta otin hieman kuvia teippauksista, jotten pääse unohtamaan miten teippaus tehdään. Devinillä on kolmesti venähtänyt varvas – kaksi kertaa sama varvas ja kerran eri varvas. Venähtänyt kohta on aina ollut ylin varvasnivel, mikä taitaa olla helpoin teipattava.
Devinillä venähti siis syksyllä toistamiseen oikean etujalan toinen varvas (kyseinen varvas venähti ensimmäisen kerran keväällä). Tällä kertaa varvas turposi, joten minun ei tarvinnut edes pohtia, että mistä ontuminen mahtoi johtua. Devin joutui heti remmiliikunnalle ja samalla kun Tino kävi Moreliuksella, niin Miku katsoi nopeasti myös Devinin varpaan. Siinä vaiheessa varvas oli edelleen hieman turvonnut, muttei oikeastaan kipeä. Ongelma paikallistettiin ylimpään niveleen, joten pääsin teippaamaan aiempien ohjeiden mukaisesti. Teippaus-opinnut olen saanut koirien fyssarilta, eli Patricia Hirniltä.
Olen saanut ostettua Patrician/Evidensia Tammiston kautta eläimille tarkoitettua kinesioteippiä (siinä on muistaakseni tehokkaampi liima kuin ihmisille tarkoitetuissa). Jotta teippi tarttuisi tarpeeksi hyvin, niin koiralta ajellaan hieman karvoja pois ennen teippaamista. Kun on etujalasta kyse, niin pitää myös muistaa laittaa pehmikettä (esim. pumpulia) kannuskynnen alle.
Pumpulia kannuskynnen alla estämässä hiertymät.
Pieni tepinpalanen päälle, niin on helpompaa saada pidettyä pehmuste paikoillaan.
Teippaus aloitetaan keskeltä takaa, teippiä "hierotaan", jotta kiinnittyy kunnolla. 
Olen saanut ohjeen venyttää teippiä n. 10 %, liian tiukalle ei saa vetää teippiä. 
Ensimmäinen sivu kiinni. 
Tässä myös toinen sivu kiinni, eli paketti valmis.
Devinillä yksi teippaus on pysynyt hyvänä jopa noin viikon, riippuen kelistä. Nyt kun oli syksyllä todella kuraista, niin teippasin uudelleen 2-4 päivän välein, koska teipin alle menee pakosti hiekkaa/likaa. Devin on usein ollut teipattuna ainakin nelisen viikkoa ja pidän teippiä vielä siinä vaiheessa, kun aloitetaan rajummat lenkit/treenit sairasloman jälkeen.
Edestä 
Sivusta 
Toisesta sivusta
Takaa
Tänään Devin kävi fyssarilla ja oli Deviniksi jo ihan hyvässä kunnossa, ja varvas kivuton. Kropassa oli hieman vinoutta ja toispuoleista kireyttä. Nämä voivat johtua tuosta varvasvammasta, tai sitten ne olivat eilisen jäljiltä. Eilen Devin nimittäin tipahti puomilta, kylläkin hyvin hallitusti (tuli jaloilleen alas), mutta silti. Nyt poika on kuitenkin taas hoidettu kuntoon ja toivomme terveyttä tulevaisuudelle.

Kommentit