Eläinlääkärin kautta joululomalle

Kun kaapissa on hyvä varasto kipulääkkeitä, voi rauhallisin mielin jäädä joululomalle. Eikö niin? Nyt ei ole mistään dramaattisesta kyse, vaan ihan Tinon kontrollikäynnistä neurologin luona. Tinon vointi oli parempi tuossa ennen kuin laskimme lääkeannostusta, joten nyt nostamme lääkkeet takaisin aiemmalle tasolle (lue lisää aiemmasta käynnistä täältä >>).
Mahtuukohan kaikki lääkkeeni tähän pieneen pussiin?
Tino on edelleen iloinen ja leikkisä itsensä, mutta selkä on jumissa ja alaselkä laskee normaalia jyrkemmin alaspäin, vähän kuin vinttarilla. Lisäksi häntä menee tietyissä tilanteissa herkästi alas tai jalkojen väliin (esim. jos edes harkitsee että treenaisi/teettäisi temppuja). Kaikki jotka tuntevat Tinon tietävät, että tällainen on todella epätyypillistä Tinolle. 
Sain töistä ihanan jouluisen korin lahjaksi. Tino on vakuuttunut että siellä on myös jotain hänelle.
Eilen Tinolla oli siis kontrollikäynti Evidensia Finnoossa Anne Muhlen luona. Tässä lausunto:

"Nyt taas tilanne että lannerangan alussa selkälinja nousee, lannerangan lihakset jännittyneet ja ristiselkä/alaselkä matala, kävely on koordinoitunutta ja häntä nousee ja likkuu hyvin. Asentotunto normaali, vähän heikot koukistusrefleksit takajaloissa, ei arista selkärangan tunnustelua.

Tinolla ei ole vesihäntää, hännän oireet näyttävät mielialaa ja mahdollisesti kipuja. Sen vuoski suosittelen uusia Neurontin ja Riamdyl 1-2 kuukauden ajan. Lisäksi Tinolle laserhoitoa. Hoidetaan noin kerran viikossa 4 kertaa. Suosittelen jatkamaan fysioterapiaa/osteopatiaa/akupunktiota/hieronta jne. Lämpö selkälihakseen voisi myös tehdä hyvää."

Tino sai jo eilen laserhoitoa ja tuntui vastaavan siihen hyvin. Tinosta otettiin lisäksi verinäytteet punkkivälitteisistä sairauksista sekä creatininkinaasista. Näissä ei ilmennyt mitään poikkeavaa. Seuraava kontrolli on näillä näkymin 6-8 viikon kuluttua.

Patricia Hirnin (Tinon fyssar) kehoituksesta kysyin hieman lisää Tinon lievästä pullistumasta (L7/S1), mikä havaittiin silloin magneetissa. Neurologi katsoi kuvat vielä uudelleen, mutta sanoi kuten viimeksi – on lievin mahdollinen, eikä epätavallinen tämän ikäisellä harrastuskoiralla. Lisäksi hermojuurikanavat ovat hyvin auki. 100 % varmuudella ei tietenkään voi sanoa, etteikö ongelmat voisi johtua tästä. Nyt kuitenkin kokeillaan pidempää kipulääkekuuria ja kun kivuton, aloitetaan takapäätä vahvistavia jumppia. 
Tätä tonttua ei kannata ärsyttää.
Minä jäin tänään joululomalle töistä ja töihin palaan taas ensi vuoden alussa. Aion nauttia vapaista lenkkeilen, treenaten ja herkutellen, unohtamatta lepäämisen. Pippin-vanhus keskittynee lähinnä tuohon herkutteluun ja lepäämiseen. Kyllä vanhus edelleen lenkkeilee, mutta aina arvon herraa ei vaan kiinnosta tuo urheileminen (varsinkaan jos sataa, tai maa muuten vaan märkä, tai on liukasta, tai jos ei vaan huvita, mutta välillä kyllä huvittaa).
Tontuista tontuin, aina pilke silmäkulmassa, Devin.

Kommentit