Syksyn kisakausi korkattu rally-tokolla

Meidän treenaaminen on edelleen ollut vähäistä, koska pihallamme vallitsee ulkokauden loppukiri muun muassa terassiprojektin muodossa. Omalla seuralla oli kuitenkin rally-toko kisat tulossa ja ilmoitin molemmat koirat siihen, ajatellen että kisat ovat vasta syyskuussa, kyllä me ehdimme vielä aloittaa treenit. Eipä oikeastaan ehditty, mutta kisat sujuivat kuitenkin, ja etenkin treenaamattomuuden nähden hyvin. Kisat olivat siis perjantaina (1.9.). Tuomarina oli Taru Leskinen.
Devinin kanssa starttasin numerolla kolme. Devin teki radan tosi kivalla asenteella ja ainoa isompi virhe tuli heti ensimmäisellä tehtävällä, kun Devin ei lähtenyt hypylle. Uusin tehtävän, joten tästä UUSI -3 pistettä. Molemmat oikeaan täyskäännös -kyltiltä tuli TVÄ -1 piste. Olen itse niin huono rallyn sääntötulkinnoissa, etten tiedä miksi. Saimme lisäksi käytösruudusta PY -1 pistettä, tämä ilmeisesti kun Devin meinasi nuuhkaista maata (nenä ehti ehkä käydä maassa). Pisteitä jäi kuitenkin 95/100 ja tällä voitimme luokan ja saimme samalla koularin RTK3. Kommentissa luki "Peruutus oli tosi kaunis.".
Video Devinin suorituksesta:


Tinon kanssa starttasin viimeisenä. Tino ei ole kovin näppärä rally-koira ja tässä kisassa herra tokotaituri pisti pahemman rally-vaihteen päällä. Tinolla oli ainakin hauskaa, ja kyllä minuakin välillä hymyilytti sen touhut. Ensimmäisestä tehtävästä (hyppy) lähti heti 2 x -1 pistettä (KYL ja VINO). Houkutus oli aivan kamala, lelujen kyttäys oli loputon, mutta selvisimme siitä virheittä. Peruutuksesta -1 piste, VINO. Molemmat oikeaan täyskäännös -kyltiltä -1 TVÄ ja -3 UUSI, kun ensimmäinen yritys meni ihan pipariksi. Seuraavalta tehtävältä taas 2 x -1 pistettä (VINO ja TVÄ). Ei päästy pitkälle, niin tuli 2 x -3 pistettä puolenvaihto takana -kyltistä (UUSI ja OV). Pyörähdyksestä -3 pistettä OV (johtukohan siitä, kun hidastin vahingossa vauhtia?). TVÄ -10 tuli tehtävästä molemmat täyskäännös vasempaan, kun Tino lähti kokonaan lapasesta ja hyppäsi kyltin yli. Viimeinen virhe, -1 piste AS, tuli istu, kierrä koiran ympäri -kyltiltä, kun Tino pysähtyi istumaan vinossa.Ihme ja kumma, Tinon pisteet riittivät kuitenkin tulokseen: 71/100 pistettä meidän ensimmäisistä VOI-luokan kisoista. Tämä oikeutti sijoitukseen 8./19.

Kommentit