Työkoira näyttelykehässä - voiko siinä käydä hyvin?

Ilmeisesti voi. Devin nappasi nimittäin lauantaina itselleen VARA SERT:in, joten saimme oikein ruusukkeen kotiinviemisiksi Tervakosken näyttelyreissulta. Tuomari, Anna Kochan, ei vaikuttanut kovin tiukalta. Yhtään H:ta huonompaa hän ei ainakaan jakanut bordercollieden kehässä (yhteensä 17 koiraa ilmoitettu). Kavereiden päivityksistä olen nimittäin oppinut ymmärtämään, ettei työlinjaisille bc:ille ole aina ihan yksinkertaista saada se tarvittava H.
Lähdimme reippalla porukalla valloittamaan missikisat: Sole, Iisi ja Devin.
Palataanpa vielä hetkeksi otsikkooni. On ehkä vähän raflaavaa sanoa Deviniä työkoiraksi. Harrastuskoira voisi itsua pojalle paremmin, mutta työkoira vaan sopi tuonne otsikkotasolle. Herättää enemmän kiinnostusta. Onhan Devin kerran käynyt lampailla, noin puoli vuotiaana, esittämässä lupaavia moovseja ja katseita (minä en niin paimennuksesta tiedä, mutta tilan omistajan mukaan käsissä oli lupaava paimenkoira). Sukutaulun puolesta Devin on aika lähellä työlinjaa, vaikka taittuu kyllä sekalinjaan, koska emän puolesta löytyy haraa näyttelylinjaisia koiria. (Kiinnostuneet voivat tiirailla Devinin sukutaulua KoiraNetistä.)
Ysäväni Sara nappasi meistä kuvan kehässä. Kyllä huiskitaan menemään!
Devin oli ainoa koira urosten avoimessa luokassa. Loput urokset olivat junnuissa ja nuorissa, sekä olisiko yksi ollut vetskuissa. Minua hieman jännitti kehässä, kun tuomari otti asiakseen pitää pienen puheen minulle Devinin hännästä. Onhan se siis komea, joten ansaitsi kyllä puheen. Tuomarin mielestä häntä ei vaan ollut kovin edustava liikkeissä, ihme juttu. Onneksi täti piti muuten näkemästään ja arvostelu oli mukavaa luettavaa:

"Correct body proportions, male head expressions and ears. Excellent chest and fore chest. Very good angulations, correct top line and tail set, but tail is carried too high in movement. Enough good movements, but a bit loose elbows."
Komea kuin mikäkin!
Nyt on pakollinen näyttelytulos haettu. Se taisikin olla se helpoin osuus kohti valionarvoja harrastusrintamalla. Ystävämme Sole sai myös näyttelystä tarvittavan tuloksen ja voi näin ollen lunastaa sekä AVA että TVA tittelit itselleen. Huikeaa!
Kaunis, pieni, taitava Sole
Ensikertalaisten tukena oli Iisi-neiti, joka oli paras narttu 2 VARA SERTin kera.

Kommentit