Alkukesäistä arkea pihallamme sekä koirien parissa

Johan on ollut hiljaista täällä blogissa toko-SM:ien jälkeen. Arki on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin hiljaista. Kevät ja kesä tietää aina paljon hommia pihalla ja sitä myöden tulee usein treenattua koirien kanssa vähemmän. Tämä on sinällään hyvä asia, koska kyllähän koiratkin tarvitsevat kevyempiä jaksoja, jolloin lähinnä lenkkeillään, eikä treenata samaan tahtiin kuin aktiivikaudella.
Ihastuttavan kaunis särkynytsydän, kun se oli juuri puhjennut kukkaan.
Pidän pihahommista ja kasveista – kukista, puista, pensaista – yksityiskohdista. Rikkaruohoista en kylläkään pidä ja ajoittain ne meinaavat häiritä minua aivan liikaa. En millään ehdi kitkeä rikkaruohot kaikista kukkapenkeistä, hiekkapoluilta tai pensaiden alta ja tämä meinaa välillä ajaa tällaisen perfektionistin hulluksi.
Pienen tammen lehdet olivat tässä juuri puhjenneet.
Meillä on vielä melko nuori piha. Talomme valmistui kesällä 2012 ja seuraavana keväänä aloitimme pihan laittoa. Ensimmäisenä keväänä istutimme viisi isoa puuta, 3 lehmusta ja 2 hevoskastanjaa, jotta saisimme heti edes hieman ilmettä pihallemme. Pitää joku päivä käydä ottamassa laajempia kuvia pihalta ja esitellä pihaa tarkemmin täällä.
Alppiruusut eivät viihdy pihallamme, täällä on liian aurinkoista. Tämä yksilö kuitenkin jaksaa yrittää.
Istutimme ensimmäisenä keväänä ja alkukesänä myös ison määrän pensaita vapaasti kasvavaksi aidanteeksi sekä pätkän kuusiaitaa. Näiden lisäksi meiltä löytyy toki hyötypuutarha sekä kukkapenkkejä, joiden määrä tuntuu kasvavan joka kevät tai kesä.
Seuran vepe-kokeissa ottamassa kuvia 14.6.2017. Kaikki kuvat täällä.
Arki ei kuitenkaan ole ollut pelkkää pihahommia. Toko-SM:ien jälkeen Tino pääsi aloittaamaan vepeilyt ja sehän on ihan Tinon lempparilaji. Tämän viikon treenit, eli huomiset, jäävät nyt kuitenkin väliin, kun Tino ja Devin kävivät tänään fyssarilla ja käynti hoidossa tarkoittaa aina parin päivän lepoa.

Jumeja oli molemmilla. Tinolla oli lihaskireyttä etenkin etupäässä (lavat ja rinta). Tähän vepeilyt ovat hyvin saattaneet vaikuttaa ja jatkossa tehdään ritarangan liikkuvuustreeniä/-venytystä aina heti vepe-treenien jälkeen. Devinillä oli muutama lukko rintarangassa ja sen takia lihaskireyttä selässä sekä vinoutta, mutta nyt poika on taas suoristettu. Koitetaan pysyä kunnossa seuraavat kuusi viikkoa ennen seuraavaa käyntiä Patrician luona.

Kommentit