Tokon VOI-luokan valmisteluita

Devinillä on ollut kovat VOI-treenit meneillään jo tovin. Aika pääsi kyllä hieman loppumaan kesken, kun etenkin tunnari on aiheuttanut haasteita (lue enemmän aiheesta Voihan tunnistusnouto -tekstissäni). Olen näin kokeen lähestyessä kuitenkin parhaani mukaan pyrkinyt laittamaan palasia yhteen. Katsotaan kuinka meidän käy.
Kehätreeneissä Viikissä isojen poikien ja tyttöjen kanssa.
Tunnarin treenivideoita on nähtävissä Voihan tunnistusnouto -tekstissäni. Seuraavaksi eniten treenattu liike on ehkä kauko-ohjaus. Alkuun keskityin etenkin tekniikkaan, kuten tässä, missä käytän tunnarikapuloita takajalkojen "vahteina":


Ajan kuluessa (ja kokeiden lähestyessä) rupesin panostamaan enemmän kaukojen kokonaisuuteen, siihen että jokainen vaihto tulee suorittaa. Etenkin ensimmäinen vaihto aiheuttaa monelle (kokemattomalle koiralle) ongelmia, jolloin tavallisin virhe on, etteivät koirat nouse ylös maasta. Olenkin sen takia palkannut aika paljon ensimmäisestä asennosta joko takapalkalle (yleensä namikippo) tai vapauttamalla taaksepäin kiertämään siivekettä tms.

Voittajan hyppynoutoa olemme treenaanet aika vähän. Olen kuitenkin muutaman kerran tehnyt yli-vaikeita heittotreenejä, jotta saisin kerrottua Devinille, että hyppy kuuluu suorittaa molempiin suuntiin vaikka heitto olisi vino. Nämä treenit olen tehnyt puukapulalla:


Luoksetulon stoppia olen treenannut todella vähän luoksarin yhteydessä. Erikseen stoppia on nyt tullut treenattua peruutusleikin yhteydessä:


Vasta viime viikolla kokeilin yhdistää stopin luoksariin. Devinillä on ollut vähän huono vauhti luoksarissa, joten sen takia en juuri ole treenannut stoppia luoksarissa. Kokeilin vähän erilaisia juttuja:


Tarkemman treenin alla on lisäksi ollut jäävien asennot. VOI-luokassa asentoja tulee kaksin kappalein L-liikkeessä, ja toki vielä seisominen ohjatussa noudossa. Tässä vähän kuuntelutreenejä asennoissa:


Voittajan muita liikkeitä olen treenannut aika vähän viime aikoina. Seuraaminen on toki aina treeni-ohjelmassa, mutta siinä on nyt erilaisia ongelmia. Pitää kokeiden jälkeen pilkkoa seuruuta pienempiin paloihin ja korjata tekniikkavirheitä (edistämistä, vinoja perusasentoja, kontakti tipahtaa herkästi häiriöstä). Ruutua ja ohjattua olen tehnyt säästeliäästi, kun on ollut niitä terveysongelmia joiden takia en aina ole pystynyt juoksuttamaan Deviniä.

Kommentit