Miten meillä jumpataan? Esittelyssä perusjumppa-harjoitus.

Ristikkäisnostot ovat etenkin Tinon perusjumppa-harjoitus. Tinon olisi hyvä tehdä 15-20 nostoa per puoli noin joka toinen päivä. Tino on tietenkin aloittanut vähemmällä määrällä ja fyssarin ohjeen mukaan olen sitten lisännyt nostojen määriä.
Ristikkäisnosto on juuri sitä, miltä se kuullostaa: ristikkäiset jalat nostetaan samanaikaisesti ilmaan. Käytän itse usein namikippoa tai pelkkää namia koiran edessä, jotta koira seisoisi mahdollisimman suorassa.

Tino ja Devin tekevät myös muita jumppia, mutta niistä enemmän joku toinen kerta. Ehkä seuraavalla kerralla, kun olen tekemässä fyssarikäynti-päivitystä - sitä olin nimittäin nyt tekemässä. Tänään Tino ja Devin kävivät siis Patricia Hirnin luona käsittelyssä Evidensia Tammistossa.

Tinolla oli hieman isompi jumi selässä, mutta se aukesi hyvin ja muuten Tino oli kivassa kunnossa. Devinillä oli lähinnä etupäässä lihasjumeja. Venähtänyt varvas on varmasti vähintään osasyyllisenä tähän. Varvas vaikutti kuitenkin olevan paljon parempi kuin kaksi viikkoa sitten. Patricia ei saanut esille minkäänlaista kipureaktiota, kun hän paineli ja taivutteli varvasta. Liikkeessä näkyi kuitenkin jotain pientä epämääräistä, juuri tuon oikean jalan tassusta tulevaa. Tuolla Tammistossa Patricia katsoo liikkeet asfaltilla, joten on mahdollista, että kova alusta ja aiempi varvaskipu teki Devinistä varvovaisen liikkeissään.

Kommentit