Missä ja kuinka usein huollatan koiriani?

Käytän koiriani tavallisesti kuuden viikon välein fysioterapeutilla. Koirieni luottofyssarina on jo vuosina toiminut Patricia Hirn, joka nykyään ottaa vastaan Evidensia Tammistossa ja Evidensia Kouvolassa. Luotan aika lailla sinisilmäisesti Patrician arvioihin. Hän on yksinkertaisesti todella taitava.
Fyssarikäyntien jälkeen seuraa aina 1-2 päivää lepoa/kevyempää liikuntaa.
Fyssarikäyntien välissä pyrin tekemään annetut kotijumpat mahdollisimman ahkerasti. Varsinkin Tinolle jumpista on huomattava apu kropan kunnossapitämisen suhteen. Jos olen ollut laiska jumppien kanssa, niin Tinon selkä on yleensä heti enemmän jumissa, mikä näkyy myös liikkeissä. Devin ei ole nyt pitkään aikaan jumpannut säännöllisesti. Syksystä asti jatkuvan loukkaantumiskierteen takia jumppiin on aina tullut pakkolomaa, jotta vammat pääsevät rauhassa parantumaan.

Käytän normaalisti koirat ainoastaan fyssarilla. Edesmennyt Iron kävi kokeilemassa akupunktiota ongelmiinsa, mutta siitä(kään) ei valitettavasti ollut apua vaivoihin. Devin on vuorostaan nyt tänä vuonna pääsyt muutaman kerran hierojalle, kun on ollut tarvetta ylimääräisille käsittelyille loukkaantumisien takia. Suosituksien perusteella valitsin hierojaksi Koirien Hyvinvointikeskuksen Tytti Kuuselan. Useat tutut käyttävät koiriaan hänellä ja onhan se myös plussaa, että paikka on kohtuullisen lähellä kotiamme.

Tänään oli Devinin kolmas käynti Tytin luona. Sattuikin sopivaan ajankohtaan, koska lauantaina Devin satutti oikean etujalansa ja oli levon jälkeen aika lailla kolmijalkainen. Ranteen taivuttamista se aristi lauantaina, muttei enää sen jälkeen. Devin ontui siis lauantain ja vielä sunnuntaina näin ajoittain jotain pientä poikkeavaa liikkeissä, mutta sen jälkeen liike on näyttänyt ok:lta. Tytti taivutti rannetta enemmän tänään ja kaikki liikeradat vaikuttivat normaleilta. Noin muuten lihaksissa oli kireyttä, mutta puolieroja ei juuri ollut.

Kolmen viikon kulutta sekä Devinillä että Tinolla on taas fyssariaika. Toivottavasti Devin osaa pysyä terveenä siihen asti.

Kommentit