Flexi-unelmaa

Todellinen koira-ihminen ei käytä flexejä, eihän? Joku voisi jopa yleistää, että vähintään kaikki (ongelma)koirakouluttajat kieltävät flexin käyttämistä. Monessa tapauksessa asia onkin varmasti näin ja moni koiranulkoiluttaja on sitä kastia, ettei heille olisi ikinä saanut antaa flexiä käteen. Tai flexin mukana olisi vähintään pitänyt kuulua pakollinen lyhytkurssi sen käytöstä. Siihen voisi ainakin kuulua osat Flexissä on jarru syystä, Älä anna koirasi singota muiden koirien luokse sekä Älä vapauta flexin jarrua välittömästi sen jälkeen, kun olet ohittanut toisen koiran. Unohdinko jonkun tärkeän opetusosan? Varmaankin.
Flexi, tai siis kelatalutin, voi kuitenkin myös olla helpotus arjessa. Itse olen pitänyt Pippiniä flexissä jo vuosia. Pippin on iästään huolimatta (15 v.) edelleen mukana lähes kaikilla lenkeillä, mutta Pippiniä ei voi pitää vapaana (riistanenä toimii, näkö on heikentynyt, kuten myös kuulo - tarvitaanko vielä lisää syitä siihen, miksi arvon herralta on riistetty vapaus?). Pippin ei vedä flexissä ja on kaikin puolin todella vaivaton flexi-koira. Tykkään.
Vielä noin kuukausi sitten en olisi voinut kuvitella, että laitan bc:n ja näistä vielä Devinin flexiin kiinni. Näin pääsi kuitenkin käymään ja pian olinkin ostanut Devinille ihan oman flexin. On muuten paras osto pitkään aikaan. Devin on joutunut kulkemaan remmissä jo tovin saikkujen takia ja teinipoikahan ei osaa liikkua remmissä rennosti tai vetämättä. Ei vedä hullun lailla, mutta sen verran, että minulla kiristyy hermo, kun päivästä toiseen on pidettävä kytkettynä. Flexin avulla olen voinut tarjota Devinille hieman lisää vapautta ja kun flexi antaa 8 metriä liikkumavaraa, niin Devin liikkuu rennommin. Kaikkien on kivempi olla.

Nyt Devin kyllä onneksi pääsee taas kokeilemaan enemmän vapaana olemista. Keskiviikkona oli nimittäin käynti Evidensia Tammistossa fyssari Patricia Hirnin luona. Devinin liike oli hyvä, eikä siinä näkynyt mitään poikkevuutta suoralla tai ympyrällä. Kropassa oli jäykkyyttä etupäässä ja lisäksi lannerangan keskiosa oli arka, mutta Devin vastasi hyvin käsittelyyn ja oli rento käsittelyn jälkeen.

Myös Tino huollettiin ja silläkin liike oli ok ja kireyksiä ensisijaisesti etupäässä molemmin puolin, muttei mitään kovin pahaa.

Kommentit

Lähetä kommentti