Varvaspäivitys vol X

Kirjoitin tuossa pari viikkoa sitten, että Devin oli taas oireillut varvastaan. Devinhän satutti varpaansa ensimmäisen kerran 28.11. Kyseessä on oikean takajalan 4. varpaan 1. varvasnivel, eli se varvas, mikä on toisiksi reunimmainen ulkosivulta katsottuna, ja ko nivel on se ylin eli "rystynen". Sen jälkeen, kun oirelu alkoi uudelleen (12.12), niin Devin on ollut remmissä ja fyssariajan (19.12) jälkeen lisäsin vielä Patrician kehoituksesta tossun jalkaan suojaamaan varvasta. Patrician kanssa sovin myös, että käyn näyttämässä varpaan uudelleen ortopedille.
Ladukkaat Ruffwear-tossut takajaloissa.
Viime perjantaina (30.12) kävimme sitten uudestaan Moreliuksen luona. Miku väänsi ja käänsi, mutta varvas vaikutti olevan kunnossa, eikä aiheuttanut kipuja. Edetään nyt kuitenkin hieman varovaisesti ja nostetaan liikuntaa hissukseen ja pidetään (tarvittaessa) tossua jalassa. Tai itse asiassa Devinillä on luonnollisesti tossut molemmissa takajaloissa, jottei pääse syntymään epäsymmetristä liikettä.
Joko mennään? Voisitko irroittaa taluttimen?
Toiveena on, että varvas kestää ja että Devin olisi täysin normi liikunnassa tammikuun loppuun mennessä sillä poikkeuksella, että ainakin vapaanaolot silloin vielä tossujen kanssa. Patricia saa sitten vuorostaan arvioida tilannetta uudelleen 30.1 ja katsotaan sen jälkeen, miten edetään.

Kommentit