Teinikoiran kommellukset

Sattuipa taas kasaatumaan jalkaongelmia Devinille. Devinhän satutti oikean etujalkansa elokuun lopussa (luultavasti lihasrevähdys) ja sitä hoidettiin tulehduskipulääkkeillä, fyssaroinnilla sekä levolla. Jalka ei kuitenkaan ole ollut 100 % hyvä, vaan Devin on ontunut sitä pari kertaa ensimmäisen ontumisen jälkeen. Ne toistuvat ontumat ovat aina olleet lyhyitä ontumisia levon jälkeen ja ainoastaan "yhden hetken ontumia", jonka jälkeen viikkoja, ettei ongelmia, vaikka treenataan ja lenkkeillään normaalisti.
Voitaisko saada lisää lunta? Tämän kuvan otin 11.11.2016.
Maanantain agility-treenien jälkeen tuli sitten uusi ongelma: samantyyppinen takajalan ontuma (levon jälkeen lyhyt ontuma). Tiistaina ontuma ei ensin näyttäytynyt, mutta pidemmän lenkin jälkeisen levon jälkeen Devin ontui taas pienen hetken tiistai-iltana. Tämä oli jo minulle liikaa, joten varasin tälle päivälle (perjantai) ajan Moreliukselle (Sipoon Pieneläinklinikka Morelius). Monet kerrat olen kyllä ollut kiitollinen siitä, että löytyy noin hyvä klinikka "naapurista".

Devinin liikkeissä ei ollut tänään mitään moitittavaa (takajalan ontuma oli siis loppunut tiistain jälkeen, kun olen pitänyt Deviniä kytkettynä, ja etujalkaa Devin ei ole ontunut n. kolmeen viikkoon). Morelius taivutti koko koiran läpi ja ainoa kohta, missä oli pientä aristusta oli oikean takajalan 4. varpaan 1. varvasnivelessä. Diagnoosi oli, että Devin on luultavasti venäyttänyt kyseisen varvasnivelen. Etujalan ontumiselle ei löytynyt selitystä, nivellikkuvuudet olivat kaikin puolin normaalit.

Jotta takajalan varvas saa parantua rauhassa, niin Devin joutuu nyt vielä viikon kulkemaan remmissä.

Kommentit