Mestaruuskisojen viikonloppu

Lauantaina oli rally-tokon SM-kisat. Kisasin Tinon kanssa HSKH:n joukkueessa AVO-luokassa. Tino oli jostain syystä aivan mahdottoman innostunut, eikä meinannut millään pysyä housuissaan. Tällä kertaa emme saaneet tulosta, koska Tino kaatoi hyppyesteen siivekkeen hyppyä suorittaessa (tämä on siis hylkäävä virhe).
Tuomari oli kuitenkin ystäväälisesti arvioinut koko radan ja loppukommenteissa luki "Hieno rata, olipa harmillinen hyppyvirhe". 5-tehtävästi tuli 2 x -1 p. (TVÄ, VINO), kun Tino hieman puski menemään. Itselläni meni ilmeisesti tuosta pasmat sekaisin ja uusin seuraavan tehtävän (-3 p.), kun en ollut varma, että menikö se oikein (meni kyllä). Tehtävällä 11, eli houkutus, sattui ja tapahtui. Pisteitä lähti 3 x -1 (PY, AS, TVÄ) sekä 1 x -3 (KOTR), kun Tino porsaili houkutuksien kautta kohti seuraavaa tehtävää. Olipa kiusallinen kokemus. Seuruu häiriössä on ilmeisesti vieras käsite toko-koiralleni. Tämän jälkeen tuli vielä -1 p. (KONTR) 13-tehtävästä ja -1 p. (VINO) 14-tehtävästä. Virhepisteitä yhteensä siis 13, mutta hyppyvirhe aiheutti hylkäämisen.


Sunnuntaina oli vuorossa HSKH:n seuramestaruudet tokossa, kisakoirana taas Tino. Tuomarina uusi tuttavuus meille, Mari Väänänen (oikein mukava). Pisteitä kertyi 1-tuloksen verran, 272 pistettä ja tämä riitti 3. sijaan.
Yksilöliikkeet tehtiin kahdessa osassa ja vasta viimeisenä oli paikkikset. Ensimmäisessä kehässä tuli virheitä, eikä Tino ollut ihan skarppina, mutta toinen kehä tuntui kivalta. Ruudun tyhjään lähetys ei onnistunt, jouduin korjaamaan 3 kertaa. Seuraaminen tuntui pääsääntöisesti kivalta, mutta peruutus aukesi hieman. Luoksetulon stoppi valui. Kaukot olivat taas tahmeat, mutta asennot puhtaat, paitsi että lopun perusasento olisi saanut olla ryhdikkäämpi.


Tino nukahti paikkiksiin ja oli ihan omissa maailmoissa, kun annoin maahanmeno-käskyn. Ei sitten mennyt maahan kuin vasta toisella käskyllä. Sivulle tuli tosi nätisti ja pa oli suora.

Kommentit