TOKO treenivinkkejä

Nyt pitää ottaa käyttöön ihan uusi tunniste: TOKO treenivinkkejä. Aina välillä tulee erityisen hyviä ja/tai mieleenkiintoisia vinkkejä toko-liikkeisiin ja yritän niitä myös kirjata tänne, mutta ne häviävät helposti muun tekstin sekaan, enkä välttämättä löydä niitä enää x ajan päästä. Joten sen taki aion jatkossa käyttää tunnistetta "TOKO treenivinkkejä". Eilen sain useamman hyvän treenivinkin Riitta Jantunen-Korrin kurssilla.
Kuva: Charlotte Jaakola
Tunnaritreeni kupeilla
Tunnarit asetetaan tyhjien kertakäyttökuppien päälle ja koira ei saa kaataa kuppeja haistellessaan tunnareita (kaatamisesta huomautetaan). Ideana on saada koira haistelemaan ja työskentelemään siististi tunnareiden parissa.

Luoksetulotreeni heitetyllä lelulla
Lelu heitetään ja koira päästetään perään, mutta pysäytetään ennen lelua, välillä pitää tietenkin myös antaa koiran juosta lelulle ilman stoppia. Stopista palkataan vapauttaen heitetylle lelulle tai sitten palkka tulee ohjaajan luota. Tästä tulee kiva leikki koiralle. Tämä treeni sopi hyvin ainakin Devinille, jolla tahtoo muuten herkästi olla minun makuun hidas luoksari, minkä takia en halua ottaa stoppeja luoksarin yhteydessä.

Läpijuoksu-alustatreeni esim. ruudun tyhjälle tai kiertoon
Koira opetetaan juoksemaan ison alustan yli, käytetään esim automattoa. Jatkossa, kunhan koira on oppinut alustan kriteerit (pitää osua alustaan), niin alustaa voi käyttää esim. ruudun tyhjään lähetyksessä antamaan oikean linjan, tai kierrossa estämään flänkkäyksen/kaarrattelun. Kierrossa alustan voi laittaa pari metriä ennen tötsää, jolloin koiran pitää juosta alustan yli niin mennessä kuin palatessa. Alkuun alustoja voi olla useita rivissä etenkin tyhjän lähetyksessä, jotta koira saadaan juoksemaan tarpeeksi pitkälle suorassa linjassa. Tätä läpijuoksu-alustaa on kuulemma ollut käytössä etenkin Keski-Euroopassa, ja toki agilityn puolella sitä käytetään jonkun verran juoksukontaktien opettelussa. Keski-Euroopassa tyhjään lähetystä treenataan muutenkin enemmän suuntana, kuin kohteelle (Suomessa näkee paljon kohteelle lähettämistä, sitä minäkin olen tehnyt).
SaveSave

Kommentit