Koetäyteinen viikonloppu

Tinolle osui hieman raskaampi viikonloppu, kun molemmille päiville oli tiedossa pitkät koe-päivät. Lauantaina oli oman seuran (HSKH) vepe-kokeet Hyvinkäällä ja päätin osallistua, vaikka Tinolla on edelleen vähän puutteita VOI-liikkeisssä. Sunnuntaina oli sitten Helsingin seudun kennelpiirin toko-mestikset. Itsehän en kuulu tähän piiriin, mutta HSKH kuuluu ja olin mukana meidän toisessa joukkuessa.
Kuva: Roosa Tanhuanpää
Vepessä Tino oli aika pätevä, mutta muutamien virheiden takia saimme vaan 3-tuloksen. Köyden vienti oli muuten oikein hieno, mutta luovutus veden kautta, joten liike nollaantui. Tino näytti kyllä tarjoavan köyttä ylös, mutta tiedän, että Tino osaa olla nopea irrotuksen kanssa - pitää vaan saada tämä paremmaksi. Toisen veneen noudossa Tino sai erityiskehut tuomarilta hyvästä työstä. Lähetin Tinon sekunnin, parin turhan aikaisin ja Tino kiersi sitten veneen takakautta, mutta osasi hienosti uida sieltä veneen etupuolelle ottamaan köyden. Maalilinjan ohitusta tuli kuitenkin 7 metriä, ja hukkuvassa vuorostaan 6 metriä. Nämä olivat erikoiset ohitukset Tinolle, koska se tuli pitkään luotisuoraa kohti maalitolppia ja rupesi vasta n. 7-10 metriä ennen maalia vetämään vinosti vasemmalle. Rannansuuntaisesta viennistä saimme täydet pisteet. Pisteitä yhteensä siis 67/100.

Tokossa pisteitä kertyi 265, eli 1-tulos ja 3. sija. Meidän joukkue nousi lisäksi pronssille joukkuekisassa. Päivä oli lämmin ja Tino tuntui vähän väsyneeltä kehässä. Yksilöliikkeet tehtiin putkeen ja kaksi viimeistä liikettä menivät kyllä huonosti. Paikkiskehässä tuomarina oli Pirkko Bellaoui ja ykilökehässä Carina Savander-Ranne.

Pisteet liikejärkässä:

  • Paikalla istuminen 9,5: oli hieman korjannut itseään kohti piiloa.
  • Paikalla makuu & luoksetulo 8,5: hitaasti maahan ja hieman vino pa.
  • Seuraaminen 8,5: tuomarin mukaan parhaimpia seuruita sinä päivänä, mutta minusta tuntui että kontakti vähän katkeili. 
  • Zeta s-i-m 9: muuten hyvä, mutta vikassa käännöksessä törmäsin Tinoon.
  • Luoksetulo 9
  • Ruutu 8: yksi tassu oli ulkona rinkulasta, mutta Tino vastasi hyvin korjaukseen. 
  • Ohjattu (vasen) 8: hidas merkki.
  • Kiertonouto (vasen, istu) 9,5: hieman hidas istuminen, minusta Tino myös aukesi vähän kierrossa, mutta tästä ei tullut sanomista.
  • Tunnari 5,5: kerrankin nätisti kapuoloille, mutta etsimisestä ei meinannut tulla loppua ja Tino nosti jopa kerran oman, mutta irrotti ja jatkoi etsimistä ennen kuin vihdoin kykeni palauttamaan omansa.
  • Kaukot (i-s-m-s-i-m) 7,5: tahmeat vaihdot ja vajaita istumisia, s-i vaihdossa siirsi molempian takatassuja hieman eteenpäin.

Kommentit