Paimenten päiväkännit

Olin alunperin varannut Tinolle ajan ortopedille aamuksi (Sipoon pieneläinklinikka, Mikael Morelius), mutta myös Devin pääsi mukaan epämääräisen yskän/pöhimisen takia. Tinolta otettiin röntgenit molemmista olkapäistä sekä selästä. Edelliset kuvat on otettu noin 1,5 vuotta sitten ja verrattuna niihin ei oikeastaan ollut mitään muutoksia. Vasemmassa olkapäässä on pientä nivelrikkoa revähtäneen nivelsiteen takia. Oikeassa olkapäässä on ihan pientä nivelrikkomuutosta ja selän L6/7 fasettinivelessä on pieni muutos (nämä olivat jo silloin 1,5 vuotta sitten). Liikkeet ja lihakset ovat hyvät ja symmetriset.
Päivän paino Tinolla oli n. 20,5 kg. Tino on minusta pitkään painanut n. 22-23 kg, mihin tuo pari kg on hävinnyt? Devin painoi n. 19 kg, ja se on yleensä painanut 19-20 kg.

Devin pääsi mukaan lekurin luokse, koska yski maanantaina aika paljon ja oksensi sitten maanantai iltana palan havunneulasta (?) ja seuraavana yönä vielä n. 10 cm pitkän heinänkorren. Tämän jälkeen yskä helpotti, mutta "puhina" jatkui, eli puhalteli aina välillä ilmaa suun kautta kummallisesti. Tänään Devin rauhoitettiin ja nielua kaiveltiin. Löydöksenä paikallinen tulehdus nasopharynx-alueella ja siinä myös limakertymä, mikä putsattiin. Jos oireet vielä jatkuvat viikonlopun jälkeen, niin pitää olla uudelleen yhteydessä lekuriin. On mahdollista, että nenäontelossa on pala ruohoa ja se pitää siinä tapauksessa ottaa pois nenän kautta.
Mitäpä jos ei jatkossa syötäis kaikkea epämääräistä?
Tinolle tuli kevyt doping varoaika, 7 vuorokautta, mutta Devinille napsahti 28 vuorokautta, kun oli käytettävä myös nukutusainetta.

Kommentit