Onnistunut kisaviikonloppu

Lauantaina lähdin Tinon kanssa kohti Tamperetta hieman seiskan jälkeen aamulla. Kohteena oli TAMSKin halli ja tokon karsintakokeet.

Olin menneen viikon aikana pohtinut omaa asennetta ja pidin huolta siitä, että asenne pysyisi positiivisena. Jännittää saa, mutta se ei saa viedä ilon ja innon. Tämä onnistui yllättävän hyvin ja koe suoritettiin hyvällä fiiliksellä. Vaikka ruudun kanssa kävi isompi muka, ylsimme kuitenkin 1-tulokseen pistein 265, sijoitus 19./30.
Koe suoritettiin kahdessa kehässä, suora siirtyminen ensimmäisestä kehästä toiseen. Paikkikset tehtiin viimeisenä. Alla liikekohtaiset pisteet ja tuomarikommentit.

Kehä 1, tuomari Riitta Räsänen:

  • Luoksetulo 8,5: Hyvä & suora alas. Mukavat pysähdykset (seiso voisi olla tarkempi), lopun pa hiukan vino. Voisi olla energisempi kokonaisuus.
  • Seuraaminen 8: Pakki ei mene ihan nappiin, pientä säätöä hitaan vas käännössä, nätti pa, laaja kaarto tk:ssa juoksussa, mutta hyvä pysähdys. Vino pa askelissa, pitkällä suoralla mukavan näköistä seuruuta.
  • Kierto-nouto-hyppy 8,5: Laajat kaarrot, hyvä istu, pieni vinous pa:ssa lopussa, hyvä luovutus.
  • Kaukot 8,5 (i-s-m-s-i-m): Hyvä & suora alas, hyvä istu, vajaa seiso, suora alas, seiso & istu ok, hiukan vino alas. Pysyy paikallaan.

Kehä 2, tuomari Tiina Heino:

  • Ruutu 5: Kaksi lisäkäskyä. Itsenäinen seisominen ympyrässä. Ruutuunmeno ei suoraviivainen.
  • Ohjattu noutaminen 9: Pyörittelee hieman kapulaa.
  • Zeta (i-m-s) 9: Istuminen hidas.
  • Tunnari 9: Saisi uskaltaa ottaa oman paremmin, varmistaa monta kertaa.
Meille tuli yksilökehien jälkeen pitkä tauko ennen paikkiksia, kun starttasimme numerolla 8. Paikkiksista tuli 10 istumisesta ja ja 9 makuusta luoksetuloineen. Tino meni hieman hitaasti maahan.

Tässä video yksilöliikkeistä:


Paikan päällä vierähti 8 tuntia ja siihen kun lisää matka-ajan, niin olimme reissussa 12 tuntia. Sunnuntaina oli sitten vuorossa ensimmäiset rally-toko kokeet Devinin kanssa Porvoossa. Onneksi ALO alkoi vasta klo 14, joten sain ottaa hitaan aamun.

PORSKin halli osottautui pieneksi, tai odotusalue oli pieni ja kilpailukehä oli ihan kivan kokoinen. Ajattelin että tämä tulee varmasti olemaan haastaavaa Devinin kanssa, kun pohdin, että tulee olemaan todella vaikeaa saada tehtyä mitään odottelualueella. Siinä oli siis kaikki (kanttiini, häkkialue, katsojia, ilmoittautuminen, koiria) samassa pienessä tilassa ja aiemmin tällaiset ahtaat tilat ovat olleet Devinille vaikeat, kun ei vaan malta keskittyä tekemiseen, kun voisi katsella ja seurustella. Nyt pieni teini oli tosi kuulolla ja kivan tuntuinen.

Radalla ei ollut mitään kauhean vaikeaa. Meille vaikein kohta oli ehkä spiraali vasemmalle, koska Devin painaa näissä melkoisen reippaasti. Spiraali sujui kuitenkin ihan kivasti, mutta olin itse ajatuksissani lukenut yhden kyltin väärin. Koiran piti tulla edestä vasemman kautta sivulle, mutta otin oikean kautta ja tästä -10 pistettä. Meidän pisteet olivat siis 90/100, hyväksytty suoritus ja kaupan päälle hyvä mielentila.

Kommentit