Pikainen terveyspäivitys

Maanantaina oli käynti fyssarin luona Tinon ja Devinin osalta. Tinolla oli hieman jäykkyyttä liikkeissä ja jumeja löytyikin lapojen ympäriltä. Jumit olivat symmetriset, joten saattoivat johtua liukkaista keleistä (nyt on onneksi taas lunta maassa). Myös Devinillä oli jumeja lapojen ympärillä, mutta enemmän oikealla puolella kuin vasemmalla. Epäilys on, että toispuoleisuus johtui siitä, kun Devin joutui ulkoilemaan n. 6 viikkoa tossu oikeassa etujalassa (kynsivamman takia).
Tino ja Devin 24.2.2016
Devinin etukynsi on parantunut hyvin, mutta olen huomannut, että muissakin kynsissä on kulumaa ja jopa pientä lohkeilua nähtävissä. Yhdestä takajalan kynsistä (oikea takajalka, sisimmäinen kynsi) olikin lähtenyt pieni pala ja muistin tarkkailla siitä ehkä viikon ja viilasin reunoja, jottei lohkeaisi pahemmin. Unhodin kuitenkin jossain vaiheessa tarkkailla kynttä ja niinpä huomasin pienet veritipat viime perjantaina lenkillä. Ei muuta kuin Devinin tassut syyniin ja niinhän siinä oli käynyt, että takajalan kynsi oli revennet enemmän.
Kynsi ja paketointi 20.2, nyt ei juuri enää punoita.
Devinin lisäravinteisiin on nyt Nutrolin Iho & turkin rinnalle lisätty Biotiini. Jospa saisimme näillä eväillä hoidettua kynnet parempaan kuntoon. Tossuja on tänä vuonna tullut kulutettua huolella. Pari eri mallista Rukan tossua on kokeiltu (molemmat kuluivat vauhtihirmun käytössä puhki) ja nyt on uudet Ruffwearin tossut käytössä. Pitää ihan tehdä oma tossu-postaus paremmalla ajalla.

Arvon herra Pippin on voinut hyvin. Kiveskasvaimen poistosta topimuninen sujui hyvin, eikä leikkaushaavan kanssa tullut mitään ongelmia.
Talvimuotia parhaimmillaan, kun ulkona n. -20 astetta, 20.1.2016.

Kommentit