Voitto kotiin!

Otsikko riemukkaasti kertoo, että napasimme Tinon kanssa voiton eilisistä toko-kokeista Janakkalassa. Saimme nippa nappa kerättyä pisteitä 1-tuloksen verran (259,5 p.). Minua jäi kovasti harmittamaan kehässä tapahtuneet virheet, tai ainakin osa niistä. Oli meillä toki paljon hyviä liikkeitä ja/tai liikkeen osia, ja minun olisi kyllä hyvä oppia iltoitsemaan enemmän onnistumisista, kuin liikaa harmitella virheitä. Olen joka tapauksessa sen verran perfektionisti, ettei ole vaaraa, etten joka tapauksessa ottaisi opikseni virheistä.
Itse kokeeseen: tuomarina toimi Ralf Björklund ja lisäksi kehässä oli kaksi tuomariharjoittelijaa. Meidän suoritusta ei valitettavasti tullut videoitua. Tässä pisteet ja minun mietteet:
  • Paikalla istuminen 10
  • Paikalla makaaminen 9 - Tino oli ensimmäinen koira rivissä ja meni aika kivasti maahan. Makasi hyvin. Näin itse, että nykäisi aavistuksen viereisen koiran sivulle-käskystä (viereinen koira tuli luoksetulossa eteen ja siitä sitten sivulle). Tino tuli hyvällä vauhdilla, mutta jäi aavistuksen vinoon perusasennossa. Tämä on tainnut tapahtua jokaisessa kokeessa.
Ensimmäinen yksilökehä:
  • Zeta (s-i-m) 8,5 - kaikki asennot oikein, ok seuruu, maahanmeno oli vino tai sitten olin itse kävellyt vinoon.
  • Ohjattu (oikea) 9 - hieman epävarman näköisenä merkille ja pieni hidastus lopussa, mutta kuitenkin aika kivasti merkin taakse. Hieno hakukaari ja siisti nosto sekä palautus. Taisi kerran pyöräyttää kapulaa suussa sivulla.
  • Seuraaminen 7,5 - ei tuntunut hyvältä ja peruuttaminen oli huono (aukesi ulospäin). Kaavio tuntui hätäiseltä, paljon käännöksiä todella nopeassa tahdissa, etenkin juoksussa tuli käännöksiä käännösten perään (n. 3 metrin välein).
  • Ruutu 8,5 - hieman epäröiden ja lopussa hieman vinoon tyhjälle merkille, laukkasi kuitenkin koko matkan. Hyvin ruutuun ja sivulle sekä kiva seuraaminen.
Toinen yksilökehä:
  • Kiertonouto 7 (maahan, oikea) - ihan ok kierto ja maahanmeno, turhan kovaa kapulalle ja tuli hieman yli kapulasta, joten nosto epäsisti, kun pyörähti. Ehdin jo ajatella, että mitä jos ei hyppää ja olin jo melkein antamassa käsiavun, mutta näin sitten, että Tino on lukinnut hypyn (minulla taisi tässä kroppa hieman heijata). Tuomari oli jossain vaiheessa liikettä siirtynyt minun oikealta puolelta vasemmalle puolelle ja en tiedä johtuiko tästä vai mistä, mutta Tino teki ison kaarroksen kohti tuomaria, kun piti tulla sivulle. Ihan kuin olisi pohtinut, että kenellä tämä kapula nyt viedään. Korjasi kuitenkin ilman lisäkäskyä.
  • Luoksetulo 9,5 - ihanaa! Luoksari on pitkään ollut meidän heikoin liike (seisominen tahtoo valua), mutta on nyt onnistunut hienosti jo kolmessa peräkkäisessä kokeessa. Aavistuksen vino pa lopussa.
  • Tunnari 7,5 - tunnari tehtiin osittain kohti kiertonoudon toista hyppyä ja miten osasinkin arvata, että tämä saattaa vaikuttaa Tinoon. Tino lähti sivulta turhankin hyvällä vauhdilla, ja kohti sitä hyppyä. Tajusi kuitenkin pari metriä tunnari-ympyrän jälkeen, että hetkinen, mikä se käsky olikaan, ei tainut olla hyppy... Palasi tunnareiden luokse ja etsi aika hätäisesti, oli jopa nostavinaan yhtä, mutta korjasi viime hetkellä ja ottikin toisen. Tino näytti hieman epävarmalta palautuksessa ja itsekin mietin, että minkäköhän otti. Oli kuitenkin oma.
  • Kaukot 6 - suurin pisteharmitus, meidän bravuuri-liike! Hieman tahmeat vaihdot, ehkä epäonnistunut tunnari-mielentila vaikutti. Eikä noussut heti sivulle lopussa, joten annoin uuden käskyn samalla, kun oli nousemassa. 

Kommentit