Vanhan koiran elämää

Pippinin 14-vuotissynttärit lähestyvät kovaa vauhtia (3.3). Niin ne vuodet vierähtävät. Pippin on pirteä vanhus - jaksaa yli tunnin lenkit ja ilahtuu kun tullaan kotiin tai kun meille tulee vieraita. Lenkeillä en juurikaan pidä vapaana, koska Pippinillä on niin kuulo kuin näkö heikentynyt, mutta nenä toki toimii ja riista löytyy. Pippin kulkee siis flexissä ja vapaus koittaa lähinnä aidatulla pihalla.
Remmilenkki kaikille ja mittari näytti liki -30 astetta.
Näin pakkasilla arvon herralle tulee kylmä, joten vaatetus pitää olla kohdillaan. On villapaitaa, fleecehaalaria ja toppamanttelia ja näiden yhdistämistä riippuen pakkas-asteista, sekä tossut. Tossut ovat nykyään aivan pakolliset, jos pakkasta on enemmän kuin n. -7 astetta. Ilman tossuja tassuja paleltaa ja niitä pitää sitten jäädä nuolemaan.
Fleecehaalari + tossuviritys, asteita n. -15.
Viime talvena Pippin käytti tossuja vaan etutassuissa, mutta tänä talvena myös takatassuille tulee kylmä ilman tossuja. Tossut yllä olevissa kuvissa eivät ole kummoiset. Kaiken lisäksi kaksi niistä on aika kuluneet, eivätkä tarrat enää oikein pysy kiinni. Lisäksi jos kahlaa lumessa, niin eivät aina pysy menossa mukana ja lunta menee tossuihin. Ei hyvä. Oli siis pakko käydä tossu-ostoksilla:
Vanha villapaita ja uudet huippuhyvät For my dogs tossut.
Pippin on ollut melko terve vanhus, mitä nyt hammaskiveä kertyy. Pippinin hampaat ovat vaan niin kuluneet, ettei sille oikein voi antaa kovin kovia luita, mitkä huolehtisivat hampaiden pesusta. Raa'at luut ovat Pippinin osalta usein lintuja, esim. kanan selkä on sopivan pehmeä, mutta ei tällaiset luut oikein pidä hampaita puhtaana.

Vaikka Pippin onkin pian 14-vuotias, niin arvon herra joutui vielä kohtaamaan yhden pienen operaation. Eilen oli vuorossa toisen kiveksen kera kasvaimen poisto. Kävimme kivenheiton päässä olevassa Pieneläinklinikka Moreliuksessa (on aivan superhyvä paikka, todella osaava henkilökunta).

Leikkaus sujui hyvin, mutta nukutuksen loppuvaiheessa oli hieman ongelmia sydämenlyöntien kanssa (epätasaiset). Meillä oli ollut puhetta, että putsaavat hammaskivet samalla, kun kerran on pakko nukuttaa, mutta sydänongelmien takia Pippiniltä poistettiin vaan pahimmat hammaskivet pikaisesti. Pippiniltä huomattiin ensimmäisellä käynnillä (28.12) lievä sivuääni ja vaikkei se arjessa tunnut vaikuttavan, niin nukutuksessa vaikutti.

Pippin oli sen verran huumeissa tai krapulassa vielä viime yön, että vikisi vähän väliä. Tänään on kuitenkin ollut parempi olo ja nyt maistuu taas ruoka, ulkoilu ja uni. Toivottavasti Pippinillä on vielä vanhuusvuosia edessä. Minun ensimmäinen koira <3

Kommentit