Terveisiä sairastuvalta

Olen tässä parina päivänä kiertänyt Sipoon eläinlääkäreitä (täältä löytyy muuten varsin mukavat klinikat). Juuri ennen joulua, aatonaattona, huomasin että Pippinin toinen kives oli suurentunut. Pippiniä asia ei tuntunut häiritsevän, joten päätin ettei joulun alla tarvitse lähteä selvittämään asiaa.

Maanantaina 28.12 soitin suosikki-klinikalleni ja siellä meidät otettiin vastaan ylimääräisenä potilaana vielä samana iltana. Kävimme siis Nikkilässä Sipoon Pieneläinklinikka Moreliuksessa, Mikael Moreliuksen luona. Miku totesi heti, että kyseessä on jonkinlainen kiveskasvain, niin kuin olin itsekin epäillyt. Lisäksi Pippinillä oli lievä sydämen sivuääni (2/6), mutta koska Pippin edelleen jaksaa lenkit hyvin, niin tämä tuskin vaikuttaa mihinkään. Kives ja kasvain poistetaan parin viikon päästä, ja tämä pitäisi olla kohtuullisen pieni ja helppo toimeenpide. Pippiniltä otettiin lisäksi verikokeet, jotta saavat katsottua, että kaikki on ok nukutusta ajatellen.
Eilen oli sitten Devinin vuoro. Oltiin tehty pitkä lenkki ja jäimme vielä hetkeksi pihalle tokoilemaan. Kun olimme olleet hetken sisällä, niin huomasin, että Devinin yksi kynsi (oikea etutassu) oli haljennut/lähtenyt kuoriutumaan kuin banaani. Kynnen pituussuunassa näkyi kynnen ydintä n. 2/3 kynnen pituudesta. Irtoamassa oleva pala oli siis edelleen kiinni kynnessä ja törröttö ikävästi sivusuuntaan. En lähtenyt itse leikkaamaan palaa irti, vaan soitin muutamat klinikat läpi ja sain lopulta ajan Sipoon Eläinlääkäriasemalle Söderkullaan, Karoliina Tuomolalle. Eläinlääkäri siisti halkeaman reunat ja paketoi tassun. Devin saa nyt 10 päivän antibiootit ja kynttä pitää luonnollisesti suojata, kunnes on taas parantunut.
30.12 otettu kuva.

Kommentit