Eiliset kisa-liidot

Eilen juoksimme Devinin kanssa yhden hyppiksen ja kaksi agi-rataa Ojangossa I-HAH:in kisoissa. Tuomarina oli Reetta Pirttikoski ja rimat olivat muistaakseni kaikilla radoilla 60 cm. Vaikka treeneissä rimoja tulee nyt taas jonkun verran alas, niin kisoissa rimat pysyvät aika hyvin. Hyppikseltä tuli yksi rima (radan tulos 5 vp) ja ensimmäiseltä agi-radalta tuli toinen (tämä rata päätyi hylkäykseen). Viimeisellä radalla rimat pysyivät, mutta sen sijaan Devin ohitti viimeisen hypyn, joten tästä 5 vp.


Eilinen tulosrivi oli sama kuin viimeksi kisatessamme kolme viikko sitten, eli 5, HYL, 5. Silloinkin nollat olivat lähellä, mutta tässä onkin jännä juttu: minua ei oikeastaan harmita, ettei nollia tule. Minusta on vaan siistiä päästä taas kisaamaan, ja olihan eilen vasta toinen kisapäivä 2-luokassa. Lisäksi olen toki ollut tyytyväinen useampiin ratoihin, vaikkei suoritus olisikaan ollut puhdas. Eilen ainoastaan keskimmäinen rata oli rikkonainen.

Perusosaamiseen liittyvä asia, mitä olisi vahvistettava on keinun ja puomin erottelu. Kisoissa keinu suoritetaan välillä turhankin lennokkaasti, tai sitten hitaasti, kun edellinen lennokkuus ehkä vähän hirvitti. Keinu vaikuttaa ajoittan myös puomin suoritukseen, jolloin ylösmenon jälkeen tulee hidastus tai rytminmuutos.

Kommentit