Syyskausi potkaistu käyntiin

Näin syyskauden alkaessa kalenteri tuppaa täyttymään treeni- ja kisamerkinnöillä. Jatkamme kolmen lajin parissa vielä hetken, mutta sitten kun syksy saapuu, niin vepe jää luonnollisesti tauolle.

Devinillä alkoi BATin agility-treenit viime viikon maanantaina (3.8) ja saman viikon torstaina (6.8) alkoi myös Oilin pitämä tokon kisavalmennuskurssi Lahdessa. Tuo toko-kurssi on sopivasti kerran kuussa ja viime viikolla treenasin Tinon kanssa, mutta riippuen syyskauden muista tokotreenipaikoista, niin voi olla, että vaihdan paikan Devinille. Aika näyttää. Olen lisäksi hakenut HSKHn toko-tehikseen (näyttö oli eilen) ja päätökset valinnoista pitäisi tulla lähiaikoina. Katsotaan kuinka käy.

Koska en kerran tahdo tällä hetkellä ehtiä päivittämään blogia kovin usein, niin haen taas hieman uutta tapaa saada kirjattua jotain meidän treeneistä ja muusta elämästä. Ideana olisi nyt ensisijaisesti nostaa esille ajatuksia ja pohdintoja yksittäisistä aiheista/ongelmista sen sijaan, että yrittäisin saada kirjattua ylös kaikki treenit.

Devin: agility, juoksu A
Devinin kanssa olen ehtinyt parin viikon aikana käydä kahdesti agilitytreeneissä ja uusvanhana projektina olisi nyt saada juoksu-A toimimaan paremmin. Boksi-menetelmä olisi muuten ihan kiva, mutta Devin ei vaan tule luonnostaan tarpeeksi pitkällä laukalla harjan yli, jolloin seuraava askel jää aika lailla kontaktin rajamaille. Uutena ratkaisuna olen nyt kokeillut länkiä A:n alastulolla ja tämä näyttää lupaavalta. Jatkoa seuraa.

Tino: toko, vallaton ilopilleri, kriteerit
Oilin luona teimme 6.8 kisamaisen setin (EVL) ja Tino oli melkoisen vallaton. Tämä on ihan hyvä asia, koska nyt Tinolla on motivaatio kohdallaan ja siten kriteereitä voi ruveta nostamaan. Tässä tärkeimmät korjattavat seikat:
  • jonkun verran vinoja perusasentoja
  • seuruussa paikka elää välillä + painaa välillä, hitaassa fokus hukkuu, peruutus kuntoon
  • luoksarissa tulee liian kovaa seisomiseen (valuu)
  • perusasennosta maahan usein hitaat
  • ruutu vetää liikaa, luopumista
  • kierron kaarros on liian iso.
Iloitsin jo sitä, kun Tino tuntuu nykyään tekevän tokoa todella iloisena ja motivoituneena, mutta tehis-näytössä eilen (12.8) homma ei sitten oikein sujunut. Tino tuntui väsyneeltä ja matkan varrelle osui muutama isompi moka, kuten että Tino meni paikkaistumisessa maahan (tätä ei ole IKINÄ tapahtunut, ei kokeissa, eikä treeneissä).

Devin: terveys, fyssari, epäpuhtaus
Kohtasin ikävän yllätyksen tiistaina, kun Devin oli epäpuhdas vasemmasta etujalasta aina, kun lähti liikkeelle levon jälkeen (liike muuttui normaaliksi, kun oli hetken liikkeessä). En tiedä oliko Devin kolhaissut itsensä johonkin, mutta sain onneksi heti keskiviikolle (12.8) fyssariajan Patricialle. Devin liikkui silloin jo lähes normaalisti, ainoa poikkeavuus oli, että veti vasenta etujalkaa hieman kropan alle ja käänsi sitä ulospäin. Devinillä oli lihakset niskan ja rintarangan alueelta todella jumissa, mikä viittaisi törmäykseen tms. Nivelet ja jänteet olivat oireettomat. Devin saa nyt ottaa pari päivää rauhallisemmin, mutta voi sitten palata normaaliin elämään ilman sen ihmeellisempää sairaslomaa. Eilinen tehis-näyttö jäi luonnollisesti välistä, mutta se korvattiin vanhalla koevideolla.

Kommentit