Matka kohti vepen VOI-luokkaa, ja muuta sivutettavaa

Tino: vepe, kokeet, AVO 22.8
Nyt tämän kesän vepe kisakausi on tullut päätökseen meidän osalta. Viikonloppuna saimme kolmannen 1-tuloksen AVO:sta, joten VOI-luokka kutsuu seuraavaksi. Pisteitä kerättiin 99/100 sijoituksella 1/3. Ylituomarina toimi Jyrki Heino ja kokeen järjestäjinä Hämeenlinnan seudun vesipelastuskoirat.
  • Uinti ja veneen nouto: 1:17 min, 24/25 p. Yksi virhepiste tuli maalilinjan ohittamisesta.
  • Esineen vienti: 1:26 min, 25/25 p. Esineenä oli liivit. Tino vei hyvin ja tarjosi myös liivit hyvin vastaanottajalle. Jes!
  • Hyppy ja veneen hinaus: 1:40 min, 25/25 p.
  • Hukkuvan pelastaminen: 1:25 min, 25/25 p.
Devin: toko, kokeet, ALO 23.8
Helsingin seudun piirimestaruudet tokossa pidettiin eilen Tuomarinkartanossa. Päivä oli todella lämmin ja sen lisäksi että paikka oli kohtuullisen vilkas (eli häiriöinen), niin nurmi oli täynnä ihania tuoksuja edellispäivän näyttelyn jäljiltä. Kaikki tämä, koejännityksen lisäksi, oli yksinkertaisesti liikaa Devinille. Minun oli vaikeaa saada kontaktia Deviniin jo kehän ulkopuolella - hajut ja muut koirat (etenkin bc:t) vetivät nuorta miestä puoleensa.

Paikkamakuu sujui vielä yllättävän hyvin ja siitä saimme arvosanaksi 8,5 (nousi sivulle vasta toisella käskyllä). Vaikkei Devin pitänyt kontaktia minuun paikkamakuun alussa perusasennossa, niin Devin vaikutti silti olevan rauhallinen itse makuussa (ei laittanut korvia puoliksi taaksepäin niin kuin edellisissä kokeissa, jolloin näytti hieman huolestuneelta). Viereinen kultainennoutaja nousi seisomaan ja lähti liikkeelle ehkä noin 30 sek jälkeen, mutta tämä ei häirinnyt Deviniä. Hyvä vaan, kun jotain tapahtuu, vaikka sääli nollaus tietenkin ko koiralle. 

Yksilökehään mentäessä Devin ei halunnut ottaa kontaktia minuun ja näin, että on ihan omassa kuplassa. Kokeilimme tehdä pari liikettä, mutta koska yhteistyöstä ei tullut mitään, niin näin parhaaksi keskeyttää. Devin ei vaan ollut oma itsensä. 

Vietimme pitkän päivän kisapaikalla ja päivän päätteksi otin sekä Devinin että Tinon tokoilemaan kentälle. Tällöin Devin oli jo rentoutunut ja fokusoi oikein kivasti hommiin. En teidä oliko tottunut ympäristöön, vai mikä tässä oli, mutta oli aivan eri koira kuin aamupäivällä. Toki hyvä, että tilanne purkaantui.

Meidän HSKH-joukkue hoiti kuitenkin hommansa ja voitimme tänäkin vuonna kultaa piirimestaruuksista!
Kuva: Outi Toni
Tino: fyssari 24.8, selkäjumi
Tino pääsi tänään Patrician luokse. Etupää oli oikein hyvässä kunnossa, liike pitkästä aikaa rento myös ympyrällä. Selässä oli aika paljon jumeja.

Kommentit