Teho-tokoa

Treenit: Jessica Svanljungin toko-tunti
Koira: Tino 5 v.
Aika & paikka: 15.6, Gumbostrand

Luoksari, ongelmana hidas seisominen, treenivinkkejä:
  • avustaja avuksi heittämään palkan sivusta samalla, kun annan seis-käskyn.
  • tolppia tms. kierrätettäväksi luoksarin molemmissa päissä ja seis-käskystä vapautus taakse kiertämään (koiralle enemmän ajatusta taaksepäin) ja lisäksi kun koira tulee kohti, niin lähetys kiertämään ohjaajan takana olevaa tolppaa, jotta luoksarivauhti säilyy. 
Ohjattu/noudot, ongelmana kapulan ruma nostaminen (käyttää tassuja), treenivinkkejä:
  • lelu näytetään hieman hetsaten, ennen kuin tulee lähetys kapulalle. Lähetys noutamaan ja heti kun koira on nostamassa, niin kehu ja vapautus lelulle. Ajatuksena saada koiralle kiire nostaa (ei ole aikaa leikkiä kapulalla).
Treenit: Jessica Svanljungin toko-tunti
Koira: Devin 2 v.
Aika & paikka: 15.6, Gumbostrand

Luoksari, ongelmana hidas vauhti, treenivinkkejä:
  • hetsaus ja palkkaus namilla, ei lelulla. Nyt Devin odottaa sitä hetkeä, että lelu tulee esille, eikä tule kovaa ennen kuin vapautan lelulle (käyttää liikaa silmää). 
Ruutu, ongelmana ennakointi/pysähtyminen ruudun etureunaan, treenivinkkejä:
  • lisätään nykyisten treenien ohelle sellaista treeniä, missä lelu on jätetty n. metrin päähän ruudun toisesta etukulmasta ja koiran pitää kuitenkin juosta toivottuun paikkaan ruudussa. Jos koira yrittää lelulle tai jää liian eteen, niin koira viedään pannasta ruutuun ja kerrotaan, että tässä on ruutu. Devin rupesi tässä selkeästi miettimään oikeaa paikkaa enemmän.
Molempien kanssa tuli treenattua myös muuta, mutta yllä meille tärkeimmät treenikohteet.

Treenit: EVL-kurssi (HSKH, Jenni Sohlberg)
Koira: Tino 5 v.
Aika & paikka: 15.6, Ojanko (ulkona)

Suuntasimme illalla vielä Ojankoon, kun vuorossa oli EVL-kurssin vika kurssikerta. Teemana oli kisamainen treeni, mutta palkkasin liikkeiden väleissä.

Ensimmäisessä kehässä oli seuraaminen (uusi peruutusosio mukana), uusi kierto-nouto-hyppy ja luoksari. Tinon seuraaminen oli turhankin iloista, mutta parempi niin. Kierto-nouto-hyppy onnistui yllättävän hyvin! Tino kiemurteli hieman juostessaan kohti kierto-kartiota, mutta fokus oli kuitenkin hyvä. Pysähdys (seisominen) oli ihan hyvä, mutta Tino lähti hae-käskyllä + käsimerkillä tekemään ohjatun kaarta. Kutsuin takaisin ja sain Tinon vielä ottamaan kapulan mukaan, mutta hyppy jäi suorittamatta. Näin kun meillä on vasta muutama treenikerta takana tätä liikettä, niin ihan kelpo suoritus. Luoksarin otin läpijuoksuna.

Toisessa kehässä teimme tunnaria (8 kapulaa pitässä jonossa) ja ruutua (pieni muki-merkki merkkinä). Tunnari oli muuten tosi hieno, mutta Tino lennätti muutaman kapulan tassuilla menomatkalla. Lähetys pikkumerkille sujui hyvin, mutta ruudussa pysäytin Tinon turhan aikaisin, enkä korjannut, joten Tinolla oli etutassut nauhalla. Tino tuli lisäksi jostain syystä ruudusta minun oikealle puolelle ja seurasi tyytyväisenä siinä, kunnes annoin uuden sivu-käskyn.

Viimeisenä teimme uutta paikkista ja tässä Tino oli pätevä.

Treenit: tehis-toko (HSKH)
Koira: Devin 2 v. ja kuokkimassa Tino 5 v.
Aika & paikka: 17.6, Ojanko (ulkona)

Olimme kahdestaan Saran kanssa treenaamassa, mutta hyvin saimme pari tuntia kulumaan, kun molemmilla oli kaksi koiraa mukana. Tein kisamaista treeniä molempien kanssa ja lisäksi Tinon kanssa etenkin ohjattua pilkottuna, kun poika lähti jostain syystä merkiltä milloin mihinkin suuntaan (tai keskelle).

Kommentit