3 päivää, 3 lajia

Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, Maria Montell)
Koira: Devin 2 v.
Aika & paikka: 2.6, Ojanko (ulkona)

Kohtuullisen virtaviivainen rata kera muutaman vaikeamman kohdan, Devinillä rimat 55-60 cm (muuri saattoi olla 65 cm). Nyt rupeaa vähän näyttämään siltä, että rimat pysyvät paremmin ylhäällä ja tiputuksia tulee lähinnä silloin, kun Devin ei katso eteensä (eli katsoo minua). Tuo minuun katsomin on kyllä oikeasti haastava juttu ja tuntuu olevan hankalasti työstettävä. Jätin esim. kohtuullisen hyvin näkyvän vihreän verkkopallon radan loppusuoran jälkeen, mutta koska Devin ei ollut nähnyt minun jättävän palloa, niin katsoi minua hyppyjen välissä ja näki pallon vasta hypättyään viimeisen esteen. Kokeilimme samaa juttua niin, että Maria otti pallon ja palkkasi heittämällä, mutta tässä sama juttu.

A:lle teimme ehkä vajaat 10 toistoa, joista vaan pari ilman etupalkkaa. Olen nyt lähtenyt rikkomaan alastulon liian ylhäältä lähtevää loikkaa asettamalla lelun alle puolen metrin päästä alastulosta. Tällöin Devin ei tule alastuloa puhtaasti kahdella loikalla (harjanylitysloikka + yksi loikka), vaan ottaa epämääräisen pikkuaskeleen toisen loikan jälkeen, mutta parempi niin, kuin että loikkaa liian ylhäältä.

Treenit: tehis-toko (HSKH)
Koira: Devin 2 v.
Aika & paikka: 3.6, Heurekan nurtsi

Olen päättänyt kokeilla Devinin paikkamakuu-kestävyyttä ja katsoa mitä käy, jos en heti korjaa, kun mokaa. Oletus on, että leuka nousee liki välittömästi maasta ja toinen oletus on ollut, että rupeaa haistelemaan ja ennemmin tai myöhemmin ryömimään hajujen perässä (tästä olisin laittanut pelin poikki). Eilen kuitenkin vaan ensimmäinen oletus kävi toden, mutta muuten Devin pysyi paikoillaan sen 2 minuuttia. Meidän treenialueen vierellä oli kylläkin mäyräkoirien näyttelytreenit, joten katsottavaa riitti ja Devinhän seurasi mielellään oheisohjelmaa. Tämä on kuitenkin minulle ihan ok tässä vaiheessa, koska en pysty saamaan kaikkia virheitä karsittua pois kerralla.

Leuka maassa paikkamakuu olisi kyllä tosi hyvä Devinille, mutta juuri nyt tuntuu siltä, että junnaamme paikallaan sen suhteen. Pienikin ääni tai liike aiheuttaa herkästi sen, että Devin nostaa pään. Tulen kyllä jatkamaan leuka maassa treeniä, mutta siinä ohella otan ainakin kuurin kisamaisempia paikkamakuita. Näitä tulen kuitenkin varmaan jatkossa tekemään maahan-käskyllä ja säästää leuka maahan-käskyä sellaisiin treeneihin, jolloin vaadin leuan pysymistä maassa.

Siinä tärkeimmät pohdinnat keskiviikon tokoilusta, vaikka toki tuli tehtyä kaikkea muutakin kuin paikkiksia.

Treenit: vepe (HSKH)
Koira: Tino 5 v.
Aika & paikka: 4.6, Eriksnäs

Olipa tuulinen sää ja virtausta riitti! Tinoa sää ei tietenkään haitannut, eikä poika empinyt uida virtauksien läpi. Koska sää kuitenkin oli mikä oli, niin Tino sai pelastusliivit ylleen ja pyysin veneen hinauksissa soutajaa auttaa soutamaan. 

Kommentit