Onnistumisia ja epäonnistumisia

Treenit: EVL-kurssi (HSKH, Jenni Sohlberg)
Koira: Tino 5 v.
Aika & paikka: 18.5, Ojanko (ulkona)

Aloitimme erilaisilla tunnarikuvioilla ja Tino työskenteli ihan superhienosti! Olin edeltävänä päivänä työstänyt Tinon epävarmuutta tunnareilla ja jollain ihme kaupalla Tino suoriutui tunnareista rennommin ja itsevarmemmin kuin aikoihin. Tinohan on hyvä etsimään omansa, mutta jossain vaiheessa Tinolla oli vaihe, jolloin saattoi ottaa väärän ja vaikken mitenkään kovin ottein huomauttanut tästä, niin pelkkä "oho" sai Tinon empimään. Tästä seurasi sitten kädenvääntöä siitä, että uskaltaako tunnareita lainkaan tuoda tai edes lähestyä. Olen nyt jonkin aikaa vaan odottanut, että Tino uskaltaisi itsenäisesti etsiä, enkä ole antanut lisäkäskyjä, vaikka Tino kiertäisi tunnaririviä kauempaa ennen kuin rupeaa etsimään. Sunnuntaina tein sitten niin, että minulla oli iso levitetty kasa vieraita kapuloita, minkä joukkoon jätin oman. Istuin maassa ja annoin Tinon ensin tehdä temppuja ja muuta kivaa, jonka jälkeen viritin ("tehdään tunnaria") ja lähetin etsimään. Tino oli tästä kovin tohkeissaan ja etsi iloisesti. Toistin harjoituksen muutaman kerran.

Maanantain treeneissä kokeilin heti alkuun yhden kisamaisen tunnarin ja se oli tosi hieno, palautus laukassa! Tämän jälkeen teimme vielä pari tunnaria niin, että Tino sai katsoa, kun Jenni vei kapulat, mutta tein pari temppua ennen kuin lähetin etsimään. Toimi hyvin ja Tino pysyi rentona ja iloisena.

Teimme lopuksi vielä EVL:n uutta paikkista palkaten/pilkkoen. Sujui kivasti.

Treenit: Jessica Svanljungin toko-tunti
Koira: Tino 5 v.
Aika & paikka: 19.5, Gumbostrand

Lähdimme purkamaan kokeessa nollatut liikkeet, eli ruutua ja ohjattua. Yritin saada Tinon bongaamaan ruudun, kun tulimme kentälle ja minusta Tino kyllä näki ruudun, mutta lähti silti merkiltä juoksemaan jonnekin ihan muualle. Työstimme ruutua tehden välillä ohjattua ja sitten taas ruutua, ja lisäksi siirsimme kerran ruudun uuteen paikkaan. Kyllähän Tino juoksee hyvin ruutuun, jos on perillä tehtävästä, mutta nyt oli kyllä useamman kerran hukassa.

Ohjatun suhteen keskityimme vasempaan kapulaan, kun se on Tinolle vaikeampi. Aiemmin oli ongelmana, että Tino jäi niin vahvasti kiinni oikeaan kapulaan, että lähti sinne, vaikka käskytin vasemmalle. Nyt tämä on muuttunut niin, että Tino lähtee kyllä ensin hyvin vasemmalle, mutta suoristaa sitten linjan ja suuntaa keskikapulalle. Jessica suositteli, että tekisin nyt jonkin aikaa niin, että vasen kapula on alempana ja leveämmällä sivulla, jotta saisin Tinolle paremman kaarteen ulos.

Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, Maria Montell)
Koira: Devin 2 v.
Aika & paikka: 19.5, Ojanko (ulkona)

Rata tuntui paikoitellen meille hieman ahtaalta, rimat 55-60 cm. Vahvistettiin Devinille uutena asiana poispäinkäännöstä ja poikahan taipui siihen yllättävän hyvin. Jos asia ei siis ole tullut aiemmin esille, niin minähän ohjaan pitkälti perustekniikoita käyttäen, joten Devinillä on vielä isoja aukkoja tekniikoiden ihmeellisessä maailmassa. Poispäinkäännös on kuitenkin ihan käypä tekniikka, joten sitä voisi vahvistaa.

Treenit: tehis-toko (HSKH)
Koira: Devin 2 v.
Aika & paikka: 20.5, Ojanko (ulkona)

Sekavainen setti vähän kaikkea. Alkuun kehäntuloja ahtaasta välistä ihmisten ja tavaroiden keskeltä. Muutama oikein kiva toista ja muutama huonommalla kontaktilla. Erehdyin sitten treenaamaan paikkamakuuta, vaikka tiedostin, että Devin oli heti kentälle tullessaan bongannut ihanan, vieraan bc-tytön, joka vikisi ja pomppi kentän laidalla. Eihän Devin sitten malttanut keskittyä tehtävään ja itse tietenkin hermostuin. Tuo paikkamakuu on vaan vaikea ja siinä Devin ei malta sulkea pois häiriöt. Kyllähän ne muut liikkeet sujuvat ihan kivasti normihäiriöllä, mutta ei paikkis. Huokaus.

Kommentit