Sitä tavallista: agia ja tokoa

BAT leirilauantai
Koira: Devin 2 v.
Aika & paikka: 25.4, Ojanko (ulkona)

Koko lauantaipäivä vierähti Ojangossa parhaassa seurassa hyvien treenien parissa. Osallistuin Devinin kanssa Jessi Landenin 1-2 luokkalaisten ratatreeneihin sekä Emmi Lavikan käännöstreeneihin. Näiden välissä vedin lisäksi itse keppiklinikkaa. Etenkin käännöstreenit sujuivat oikein mallikkaasti! Kääntymisen kaveriksi pitää vaan nyt saada entistä enemmän vahvistettua itseluottamusta suorille. Molemmissa treeneissä tuli tehtyä sokkareita ja nämä ovat minun heikkoudet - pitää treenata.

Treenit: Jessica Svanljungin toko-tunti
Koira: Tino 5 v.
Aika & paikka: 28.4, Gumbostrand

Jostain mielenjohteesta ilmoitin Tinon EVL:ään 14.5, joten teimme kisamaisen treenin Jessican kanssa. Paikkikset alkuun Katin & Solen kanssa, näissä ei pahemmin ongelmia (maahanmeno ja perusasentoon nousu saisivat olla ripeämmät).

Yksilöliikkeet:
  • Seuraaminen: paikka hyvä, mutta kontakti katkeili.
  • Zeta (i-m-s): kaikki asennot oikein (!), maasta ei meinannut lähteä mukaan seuraamaan (tuplakäsky) ja seuraaminen oli muutenkin kontaktin puolesta huono.
  • Luoksetulo: ihan hyvät stopit (maahanmeno hieman hidas), mutta itse käskytin stopit taas liian myöhään.
  • Ruutu: ei fokusoinut merkille (hyppy oli matkalla merkille ja Tino oli selkeästi jäänyt kiinni siihen). Lähti merkin suuntaan, mutta jäi haahuilemaan hypyn lähelle. Merkki onnistui vasta, kun Jessica kävi näyttämässä. Lähtö ruutuun epävarma, mutta kiihdytti heti, kun bongasi ruudun. Tino juoksi ruudun takareunaan, en korjannut (kisoissa pakko korjata). Kovaa sivulle.
  • Ohjattu nouto (oikea): oli juoksemassa keskikapulalle merkki-käskystä, mutta pysähtyi kiltisti seis-käskyllä. Hyvin kapulalle ja sivulle.
  • Hyppynouto: hyppäsi kaukaa, mutta puhtaasti. Ällöttävä metsku, joten tahmea nosto ja palautus + tiputti kapulan paluuhypyn jälkeen. Nosti kyllä uudelleen ilman lisäkäskyä, mutta tuli huonosti sivulle.
  • Tunnari: kovaa kapuloille, oma löytyi nopeasti ja vaikka nosti sen, niin meinasi jäädä tarkistamaan muita (oma siis jo suussa), mutta lähtikin palauttamaan (ravissa kuten yleensä).
  • Kaukot: ihan hyvät vaihdot, oli liikkunut n. 10 cm s-i vaihdossa, matala perusasento lopussa.
Kokonaisuus oli aika kiva. Tino ei tuntunut ihan niin riehakkaalta/iloiselta, kuin miltä yleensä tuntuu, ja ehkä tämä vaikutti seuruuseen, missä kontakti oli normaalia huonompi. Teimme lopuksi vielä hieman merkkiä ja ruutua sekä hyppynoutoa. Merkki oli nyt vaikea, jos Tino oli asennoitunut/jumiutunut johonkin muuhun. Pitää ottaa tehotreeni merkkiä ja lisätä merkin lähellä olevia häiriöitä.

Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, ryhmän yhteistreeni)
Koira: Devin 2 v.
Aika & paikka: 28.4, Ojanko (halli)

Toko-tunnilta ajoimme vielä Ojankoon Devinin agi-treeneihin. Treenasimme porukalla helppoa hyppyrataa, mitä olin suunnitellut minun tämänpäiväiselle ryhmälle.

Kommentit