Karmiwa(n) päivä, ja viikkotreeniä

Karmiwan-päivä 29.3

Karmiwan-päivä ei ollut ollenkaan karmiva, vaan tosi mukava. Paikalla oli myös Tronic-koiria sekä jokunen muukin. Devinin pentueesta oli Devinin lisäksi paikalla Himo, Qra ja Jossu.
Vasemmasta: Devin, Qra, äiti Ink, Jossu ja Himo. Kuva: Taija Mäkelä
Olimme A-Qilitin hallilla Lahdessa ja saimme nauttia Oilin ja Peten koulutuksista.

Peten kanssa tärkein oivallus minulle oli katse koiraan, koko ajan. Tämä on niin yksinkertainen juttu ja itsestään selväkin, mutta kun kiirehtii, niin eipä se katse sitten olekaan koirassa, jolloin myös oma rintamasuunta kääntyy koirasta pois ja siitäpä niitä virheitä rupeaa ropisemaan.

Oilin kanssa paneudumme tunnariin. Devin osaa etsiä oman, mutta on usein turhan hätäinen ja etsii herkästi suu auki ja saattaa jopa maistella vääriä. Teimme pientä tunnaripeliä, missä Oili pinosi tunnareita myös päällekkäin ja oma saattoi olla muutaman vieraan alla. Tässä koiran on pakko käyttää nenää ja Devin tajusikin leikin aika nopeasti. Jotta saimme Devinin paremmin tajuamaan, että tunnarit pitää aktiivisesti palauttaa minulle, niin teimme niin, että istuin selkä tunnareita päin ja odotin, että Devin tuo omansa minulle.

Katsoimme Oilin kanssa vielä pikaisesti ruutua. Devinin kanssa olen kokeillut kosketusalustaa, namialustaa, näyttöruutua ja takapalkkaa (lelu/nami), mutta kompastumme aina johonkin ja lopputulos ei miellytä. Motivaatioruutuja on aina hyvä tehdä ja tässä se takapalkka on hyvä, jolloin voi hyvin antaa koiran juosta läpi palkalle. Lisäksi otamme nyt enemmän paikkatreenejä mukaan, aluksi kosketusalustan avulla. Kunhan saan opetettua paikan varmemmaksi, niin toivottavasti koko ruutu muuttuu selvemmäksi Devinille.
Komea Devin. Kuva: Taija Mäkelä
Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, Anna Orenius)
Koira: Devin 2 v.
Aika & paikka: 31.3, Ojanko (halli)

Treeniratana oli kohtalaisen virtaava hyppyrata. Yritin muistaa katsoa koiraa. Rimat 55-60 cm. Puolivalssia työstimme jonkun aikaa, kun Devin ei ihan meinannut tulla siihen, kun edessä kutsui putken väärä pää. Muuten kuviot sujuivat aika kivasti.

Kommentit