Agility-kisaura korkattu 4.4!

Pääsiäislauantaina tuli korkattua Devinin kisaura agilityssa. Minulla on jo jonkin aikaa ollut hinku palata kisaamisen pariin ja olipa hauskaa kisata pitkästä aikaa (taukoa n. 2½ vuotta).

Kisat olivat Purinalla ulkokentällä, mutta vaikka ympäristö oli kohtuullisen vilkas, niin tämä ei tuntunut vaikuttavan Deviniin. Devin oli kyllä hieman rasittava jokaisella kerralla juuri ennen omaa vuoroaan, kun rupesi heti haukkumaan, kun otin kontaktia (jos sai katsella omia juttuja, niin oli hiljaa). Lähdössä ja radalla Devin oli kuitenkin hiljaa, tai viimeisellä radalla tuli murahdus, kun meinasin jäädä pojan linjalle...

Kisapäivä koostui kahdesta agilityradasta ja yhdestä hyppyradasta. Tuomarina oli Minna Räsänen, joka piti rimat kaikilla radoilla 55 cm. Radat olivat tosi helpot, niin kuin ykkösissä pitääkin olla. Agilityradoilla ei ollut keinua ollenkaan ja vain yhdellä radalla oli rengas. Tässä video, missä kaikki kolme rataa:


Ensimmäisenä vuorossa oli agilityrata. Tuomari meinasi antaa virheen A.n alasmenolta ja itsekin katsoin, että Devin lähti liian korkealta (tämä onkin nyt ollut ongelma A:lla). Virhettä ei kuitenkaan tullut alasmenolta, mutta radan lopussa tuli 2 rimaa alas. Tulos siis 10 vp ja sija 6/14 (aikavirhe -14,48 sek., etenemä 4,41 m/s).

Toisena ratana oli hyppyrata. Mokasin itse ohjauksessa serpentiinissä ja tästä kielto. Radan lopussa tuli taas 2 rimaa (tuloksiin kyllä merkattu vain toinen, mutta mielestäni Devin tiputti kaksi peräkkäistä hyppyä). Tulos siis 10 vp ja sija 6/17 (aikavirhe -12,14 sek., etenemä 4,44 m/s).

Kolmantena ratana taas agilityrata, mistä saimme nollan! A:lla Devin oli melkein tekemässä pysäytyskontaktia tai jotain, tuli kuitenkin hassun askelein pitkälle alas. Tulos siis -17,12 sek., LUVA ja sija 2/15 ( etenemä 4,85 m/s).
1-luokkalainen ja ensimmäinen palkinto agi-kisoista!

Kommentit

Lähetä kommentti